Presentació llibre

modalidad
Presencial

dijous 26 de Maig , 18:30 h.

Lugar
Fundació Institut Confuci de Barcelona
Coste
Gratuït

Presentació del llibre "Figuras de la excepción en la China antigua"

Publicat dilluns 09 de Maig, 2022

Una visió alternativa de la Xina antiga centrada en figures que, a causa de les seves propietats o destreses extraordinàries, se situen fora de la norma i del comú. Explorarem els aspectes més indòmits del pensament de la Xina antiga, tal com s'expressa en documents menys coneguts: manuals adivinatoris, codis legals, breviaris cosmològics, manuscrits militars, compilacions litúrgiques o tractats filosòfics. A través d'aquests textos, Galvany ens porta davant la presència inquietant i reveladora d'éssers estigmatitzats per exhibir un cos torturat a conseqüència d'una condemna; de personatges que, per la seva conducta estrafolària, socaven el caràcter circumspecte i sacrosant dels ritus funeraris; d'individus capaços de vaticinar el desenllaç d'un esdeveniment; d'experts en persuasió que amenacen amb conquistar països sencers tot valent-se de les seves esmolades llengües; o de temibles governants que anhelen imposar un ordre absolut tot adoptant els trets fantasmagòrics dels esperits i els principis inhumans que regeixen el cosmos.

Intervindran en la sessió Albert Galvany, autor de l'obra, i Anne-Hélène Suárez, sinòloga i traductora.

Informació de l'activitat

Dijous 26 de maig de 2022, 18.30 h.

Fundació Institut Confuci de Barcelona
c. Elisabets 10, 08001. Barcelona

Activitat gratuïta. Inscripció obligatòria.  

Sobre els participants

Albert Galvany és especialista en xinès clàssic i en la història intel·lectual de la Xina antiga, i professor i investigador al Departament de Filosofia de la Universitat del País Basc UPV/EHU. Ha treballat com a investigador postdoctoral en prestigioses institucions acadèmiques (École Pratique d’Hautes Études, Friedrich-Alexander Universität, University of Cambridge, Universitat Pompeu Fabra, Université Paris Diderot) i publicat nombrosos articles en revistes científiques internacionals. Entre les seves traduccions, destaca El arte de la guerra, de Sunzi (Trotta), Elogio de la anarquía por dos excéntricos chinos del siglo III (Pepitas de Calabaza), el Comentari de Wang Bi al Libro de los Cambios (Atalanta), així com nombrosos assajos contemporanis de sinologia. Ha coordinat els volums La palabra transgresora: cinco ensayos sobre Zhuangzi i La guerre en perspective: histoire et culture militaire en Chine.

Anne-Hélène Suárez Girard és sinòloga, traductora i professora especialitzada en llengua xinesa clàssica i moderna. Des del xinès clàssic, ha traduït les obres Lun Yu, de Confuci (Kairós), El libro del curso y la virtud, de Lao Zi (Siruela), així com nombrosos volums de poesia clàssica xinesa d'autors com Li Bai, Bai Juyi, Su Dongpo i Wang Wei. Com a traductora del xinès modern, ha publicat en castellà obres de Yu Hua, Eileen Chang, Mo Yan i Ma Boyong. Va rebre el VI Premi de Traducció Ángel Crespo (2003) per la seva traducció del francès d’Historia del pensamiento chino, d'Anne Cheng. En 2021 va ser guardonada amb el Premi Nacional a l'Obra d'un Traductor.

Audiovisual

La FICB, en col·laboració amb Casa Àsia i…

Amb motiu de la celebració del Dia…