Presentació

modalidad
Presencial

dimecres 27 de Abril , 18:30 h.

Lugar
Fundació Institut Confuci de Barcelona
Coste
Gratuït

Presentació del còmic “Juez Bao”

Publicat dimecres 06 de Abril, 2022

A la Xina, sota la dinastia Song del Nord, l'Imperi va experimentar una enorme expansió i creixement econòmic i intel·lectual. Per a lluitar contra la creixent corrupció, l'emperador Ren Zong atorga plens poders a un jutge la reputació del qual s'estén més enllà de les fronteres de l'Imperi: el jutge Bao (999-1062 EC).

Amok Ediciones publica els dos primers volums de la sèrie de novel·la gràfica Juez Bao, de Chongrui Nie i Patrick Marty, un thriller policíac protagonitzat per aquesta icona de la justícia.

En aquesta sessió també ens acostarem a aquesta fascinant figura històrica, molt present en la cultura popular xinesa i que ha estat encarnada en nombroses ocasions en la literatura, el cinema, la televisió i l'òpera tradicional.

Intervindran en la sessió Enrique Larrea, editor en cap d'Amok Ediciones i Maria Antònia Martí-Escayol, professora d'història de la Xina i el Japó en la UAB.

Presentació de la sessió a càrrec de Manuel Pavón, responsable de l'àrea acadèmica de la FICB i Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius, Casa Àsia.

Informació de l'activitat

Dimecres 27 d'abril, 18:30 h.

Fundació Institut Confuci de Barcelona
c. Elisabets 10, 08001. Barcelona

Activitat gratuïta. Inscripció obligatòria.  

Sobre els autors

Chongrui Nie (il·lustrador) va néixer en 1943 a l'Índia. Nie va ser un apassionat del dibuix des de la seva infància i es va dedicar als estudis d'art a l'edat de setze anys. La revolució cultural el va obligar a treballar, primer per a la Companyia Nacional d'Arquitectura de Pequín i després en una fàbrica de diapositives. Al mateix temps, va aconseguir crear i publicar els seus còmics. Més tard es va convertir en editor de les Éditions des Beaux-arts du Peuple du Peuple a Pequín. En l'actualitat es dedica a la pintura i al dibuix.

Patrick Marty (guionista) va néixer a Bergerac en 1958. Patrick va estudiar arts plàstiques en la Universitat de Bordeus III, després es va dedicar al cinema i a l'audiovisual, on va fer carrera com a assistent de direcció i director fins a 2008, quan va fundar les edicions Fei amb Xu Gefei. Autor de la sèrie Judge Bao, el best-seller Balade de Yaya, i recentment l'Ombra de Shanghái, en 2016 va crear Kushi, que obre una nova col·laboració amb Zhao. També és autor d'una novel·la policíaca La Mariée Nue publicada en 2016 per Fei polar. Patrick Marty viu i treballa entre París i Pequín on desenvolupa altres projectes amb artistes xinesos.

Organitzen

Fundació Institut Confuci de Barcelona 

Amok Ediciones

Casa Àsia

Material audiovisual