dg16122018

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Beques Beques i recursos Beques Beques Institut Confuci 2015

beques d'estudi

Beques Institut Confuci 2015

Beques ConfuciPer tal de promoure el desenvolupament dels Instituts Confuci i la promoció de la llengua i la cultura xineses al món, Hanban / Oficina Central dels Instituts Confuci presenta les Beques Institut Confuci 2015 per animar estudiants i professors de xinès de tot el món a estudiar la llengua i cultura xineses, a realitzar un Màster en l'Ensenyament de Xinès com a Llengua Estrangera en universitats xineses.

 

1. Tipus de beques i requisits

Enguany les tipologies de beques són les següents:

 • Beca de dos anys per a estudiar el Màster en l'Ensenyament de Xinès com a Llengua Estrangera
 • Beca d'un any acadèmic per a estudiar la llengua i la cultura xineses
 • Beca d'un semestre acadèmic per a estudiar la llengua i la cultura xineses
 • Beques d’estiu de 4 setmanes per a estudiar la llengua i la cultura xineses

Només s'acceptaran sol·licituds de ciutadans no xinesos amb bona salut, amb edats compreses entre els 16 i 35. Si el sol·licitant fos professor de xinès, l'edat màxima per sol·licitar la beca seria de 45 anys.

1.1 Beca de dos anys per a realitzar el Màster de l'Ensenyament de Xinès com a Llengua Estrangera

La beca del Màster en l'Ensenyament del Xinès com a Llengua Estrangera està destinada a alumnes excel·lents de l'Institut Confuci, a professors locals de xinès, guanyadors del concurs del "Pont a la Xina”, així com a graduats universitaris de l'especialitat de llengua xinesa que hagin obtingut resultats excel·lents en l'examen HSK o BCT. Els seleccionats hauran d'iniciar el curs a la tardor de 2015, i la beca tindrà una durada de 2 anys acadèmics.

Els sol·licitants han d'aportar el títol de grau o equivalent en el moment de la sol·licitud de la beca i han d'haver aconseguit una puntuació mínima de 180 en el nivell 5 del nou HSK escrit i una puntuació mínima de 50 en el nivell intermedi de HSK oral, o de 180 punts en l’examen BCT (B) i de 260 punts en l’examen BCT oral. Així mateix, hauran de signar un document comprometent-se durant 5 anys a exercir l'ensenyament del xinès després de graduar-se del Màster.

Es donarà prioritat als sol·licitants de la beca que ja tinguin una oferta de treball pactada (s'exigirà un certificat del centre on la persona treballarà). Els becaris se sotmetran a una avaluació abans de la finalització del primer any acadèmic; a més, hauran d’assolir una puntuació mínima de 180 punts al nivell 6 de l’examen HSK i de 70 punts al nivell intermedi de HSKK (oral). Hanban donarà suport als graduats que obtinguin resultats excel·lents per facilitar-los el retorn al seu país d'origen i la feina com a professors.

1.2. Beca d'un any acadèmic per a estudiar la llengua i la cultura xineses

La beca d'un any està destinada a alumnes excel·lents de l'Institut Confuci, professors locals de xinès, guanyadors del concurs del "Pont a la Xina”, graduats universitaris de l'especialitat de llengua xinesa, estudiants que hagin obtingut resultats excel·lents en l'examen HSK, així com aquells estudiants que vulguin esdevenir professors de xinès. Els seleccionats podran triar assignatures de Llengua i Literatura Xineses, Història de la Xina i Filosofia Xina.

Els seleccionats hauran d'iniciar el curs a la tardor de 2015. La beca tindrà una durada d'un any acadèmic, amb l’objectiu d’assolir el nivell 5 l’examen HSK i el nivell intermedi de HSKK (oral). Per tal de sol·licitar la beca, els candidats hauran d’haver aconseguit una puntuació mínima de 180 punts en el nivell 3 del nou HSK escrit i de 60 punts en el nivell bàsic de HSK oral, o de 180 punts en l’examen BCT (A) i de 180 punts en l’examen BCT oral.

1.3. Beca d'un semestre acadèmic per a estudiar la llengua i la cultura xineses

La beca d'un semestre està destinada a alumnes excel·lents de l'Institut Confuci, professors locals de xinès, guanyadors de les categories universitària i d’educació secundària del concurs del "Pont a la Xina”, graduats universitaris de l'especialitat de llengua xinesa i estudiants que hagin obtingut resultats excel·lents en l'examen HSK. Els seleccionats podran triar assignatures de Llengua i Literatura Xineses, Història de la Xina i Filosofia Xina.

Els seleccionats hauran d'iniciar el curs a la tardor de 2015, o la primavera del 2016. La beca tindrà una durada d'un semestre acadèmic, amb l’objectiu d’assolir el nivell 4 de l’examen HSK i el nivell intermedi de HSKK (oral). Per tal de sol·licitar la beca, els candidats hauran d'haver aconseguit una puntuació mínima de 120 punts en el nivell 2 de l’examen HSK i de 40 punts en el nivell bàsic de HSKK (oral), o de 100 punts en l’examen BCT (A) i de 120 punts en l’examen BCT oral.

1.4. Beca d’estiu de 4 setmanes per a estudiar la llengua i la cultura xineses

La beca d'estiu de 4 setmanes, destinada a alumnes excel·lents de l'Institut Confuci, té com a objectiu realitzar estudis de llengua xinesa, així com visites culturals. Els seleccionats realitzaran el curs de juliol a agost de 2015, i la beca tindrà una durada total de 4 setmanes. Els sol·licitants hauran de presentar el certificat d'examen HSK o BCT; és condició no haver estudiat a la Xina amb anterioritat. Hanban seleccionarà els becaris en funció del seu nivell de xinès i els distribuirà als centres d'estudi.

Es donarà prioritat a totes les categories de beques als alumnes de la Fundació Institut Confuci de Barcelona. Els guanyadors de les categories universitària i d’educació secundària del concurs del "Pont a la Xina” hauran de fer les seves sol·licituds segons les indicacions que rebran després d’obtenir el premi. No es permetrà sol·licitar més d'una beca alhora.

Informació relacionada: Curs avançat sobre la Xina actual

2. Descripció de les beques

Les beques inclouen:

 1. Matrícula a la universitat de destinació.
 2. Curs a la universitat de destinació.
 3. Materials didàctics bàsics.
 4. Allotjament en residència universitària.
 5. Assistència sanitària i una assegurança bàsica per a alumnes estrangers.
 6. Despeses personals: Els becaris d'un any i d'un semestre acadèmic rebran una quantitat de 2.500 yuans mensuals. Els becaris de màster obtindran una quantitat de 3.00 yuans mensuals.

Les beques no inclouen:

 1. Despeses del visat.
 2. Vol internacional

3. Procés de sol·licitud

 1. A partir de la data de publicació de la beca els sol·licitants podran registrar-se (注册)  a la pàgina web oficial de les beques de l'Institut Confuci http://cis.chinese.cn/. Allà podran consultar la informació sobre els centres docents als quals poden optar. Els sol·licitants hauran d'omplir i lliurar el formulari de sol·licitud online, la data límit per a les sol·licituds online és el 10 de maig de 2015 a les 00:00h hora de Beijing.
 2. Els sol·licitants hauran de lliurar de lliurar a més una còpia en paper de la sol·licitud (formulari online descarregat i signat) juntament amb la resta de documents a l'Institut Confuci de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 582, 2-2, 08011, Barcelona), la data límit per presentar les sol·licituds en paper és el dia 11 de maig de 2015 a les 12:00h hora de Barcelona. No s’acceptaran les sol·licituds presentades fora de termini.
 3. Les Universitats de destinació s’encarregaran de revisar la documentació dels sol·licitants.
 4. Hanban avaluarà les sol·licituds i publicarà la llista definitiva dels becaris, que es podrà consultar a la pàgina oficial de les beques Institut Confuci http://cis.chinese.cn/a partir del 15 de juny de 2015.
 5. Abans de l’1 de juliol de 2015 les Universitats de destinació enviaran als candidats seleccionats la Carta d'Admissió, les Instruccions de matriculació i el Formulari JW202 (formulari necessari per obtenir el visat d'estudis a la Xina), a més d'altres documents pertinents.

4. Documents necessaris per a la sol·licitud

Els sol·licitants hauran de registrar-se a la pàgina web oficial de les beques de l'Institut Confuci http://cis.chinese.cn/ (en xinès i anglès), omplir el "formulari de sol·licitud de la Beca de l'Institut Confuci" (《孔子学院奖学金申请表》) i adjuntar els següents materials en format electrònic (escanejats):

 1. Passaport (Pàgina amb la fotografia i amb una vigència mínima de 6 mesos).
 2. Certificat HSK i HSKK o de BCT i BCT oral.
 3. Fotocòpia compulsada de la titulació acadèmica més alta que es posseeixi i traducció jurada al xinès o a l’anglès de la certificació acadèmica personal.
 4. Beca de Màster. Els sol·licitants de la beca de Màster hauran de lliurar dues cartes de recomanació de dos professors universitaris titulars o associats (en anglès o xinès). A més, han de presentar una declaració en la qual es comprometen a dedicar-se a l'ensenyament del xinès durant 5 anys com a mínim (escrita en xinès i signada).
 5. Menors de 18 anys. Els sol·licitants menors de 18 anys hauran de lliurar els documents jurídics pertinents del seu tutor legal a la Xina.
 6. Pont a la Xina: Els guanyadors de la final del Concurs "Pont a la Xina" hauran de lliurar la fotocòpia del diploma obtingut. Els guanyadors de les rondes preliminars de "Pont a la Xina" en els seus països, han d'acreditar el premi i aportar una carta de referència de l’Ambaixada o el Consolat xinès.
 7. En el cas que el sol·licitant sigui professor de xinès, ha de lliurar el certificat corresponent que ho acrediti, proporcionat per la institució on treballa. En aquest certificat hi han de constar els anys de docència de xinès i la càrrega lectiva setmanal.
 8. Altres documents requerits per la Universitat de destinació.

5. Obligacions dels becaris

 1. Si el nom que apareix a la sol·licitud en l’apartat “nom de passaport” no coincideix amb el nom que apareix al passaport (que s’entregarà escanejat), la sol·licitud es considerarà invàlida.
 2. Els becaris perdran el dret a la beca si no es matriculen al centre docent en la data que estigui estipulada per la universitat de destinació. Si per algun motiu, els becaris no es poden matricular en la data estipulada, ho hauran de notificar amb almenys 15 dies d'antelació a la universitat de destinació, especificant clarament les raons. No es reservarà la plaça de becari ni podran tornar a sol·licitar beca aquells que sense justificació no realitzin la matrícula dins del termini estipulat.
 3. Els becaris perdran el dret a la beca si no superen l’examen mèdic exigit.

6. Informació de contacte

Divisió de Proves i Beques de l'Institut Confuci Seu / Hanban

Adreça: 129, Deshengmenwai Street, Dongcheng District, Beijing, 100088.

Fax: +86-10-58595937

Email: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Pàgina web de beques de l'Institut Confuci:  http://cis.chinese.cn

Pàgina web HSK i HSKK: http://www.chinesetest.cn

7. Annex

Host Institutes for Confucius Institute Scholarship

“Confucius Institute Scholarship” (PDF xinès)