Tertúlia literària

modalidad
Online

divendres 12 de Gener , 18:30 h.

Lugar
ZOOM
Coste
Gratuït

Tertúlies literàries: Veus en femení

Publicat dimecres 04 de Octubre, 2023

Casa Àsia amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona i Digitrans organitzen un nou cicle de tertúlies literàries sobre novel·les d’autores xineses. 

Aquest cicle de tertúlies literàries «Veus en femení» proposa apropar al públic algunes de les autores més destacades del panorama xinès i sinòfon modern i contemporani. A través de la lectura de relats o novel·les d’escriptores procedents no només de la Xina, sinó també de Hong Kong i Taiwan, proposem un recorregut literari que ens portarà a palpar la diversitat d’un món literari molt sovint considerat monolític, uniforme i dominat grans figures masculines com Mo Yan, Yan Lianke o Yu Hua.

Cada sessió de 90 minuts està plantejada com una trobada entre els lectors del relat (o novel·la) seleccionada i dinamitzada per experts/es en llengua xinesa i literatura sinòfona, que ajudaran a contextualitzar l’entorn històric, social i cultural a què pertanyen l’autora i la seva obra, així com la seva repercussió en el sector literari, tant al món de parla xinesa com a d’altres regions del món. Tot i que les trobades preveuen una participació activa del públic, les persones que no hagin llegit l’obra amb antelació també podran assistir i prendre part a l’intercanvi d’idees.

Les tertúlies seran guiades per:

Teresa I. Tejeda Martín, professora de literatura xinesa a la Universitat de Salamanca. És doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Va ser docent a la Universitat de Pequín i la Universitat de Llengua i Cultura de Pequín. Investiga principalment sobre literatura xinesa moderna i contemporània. Ha traduït a l’espanyol autors com Zhou Daxin, Xiao Hong i Chen Chuncheng.

Antonio Paoliello, professor de literatura d’Àsia Oriental i xinès clàssic a la Universitat Autònoma de Barcelona. És doctor en Traducció i Estudis Interculturals per la mateixa universitat. S’ocupa principalment de literatura i cultura sinòfona del sud-est asiàtic i de Taiwan. Com a traductor ha traduït a l’italià autors com Xu Dishan, Dong Xi i Ho Sok Fong.

Programa de tertúlies

Un amor que destruye ciudades, de Eileen Chang

  • Dijous 14 de setembre de 18.30 h a 20.00 h CEST

Vida privada, de Chen Ran

  • Dijous 19 d'octubre de 18.30 h a 20.00 h CEST

Cartas póstumas desde Montmatre, de Qiu Miaojin

  • Dijous 16 de novembre de 18.30 h a 20.00 h CET

La cabeza, de Dorothy Tse

  • Dijous 14 de desembre de 2023 de 18.30 h a 20.00 h CET

Hojas rojas, de Can Xue

  • Divendres 12 de gener de 2024 de 18.30 h a 20.00 h CET