Dia de la dona

modalidad
Presencial

dijous 21 de març , 18:30 h.

Lugar
Biblioteca Pública Arús
Coste
Gratuït

Trobada amb l’artista Yang Shun i la seva obra

Publicat divendres 01 de març, 2024

Amb motiu de la celebració del Dia de la Dona, el pròxim dijous 21 de març a les 18.30h se celebrarà a la Biblioteca Pública Arús una trobada amb l’artista Yang Shun i la seva obra.   

La trobada coincidirà amb la inauguració de l’exposició “Experimentació artística i renovació vital”. 

Yang Shun compartirà les seves reflexions sobre l’experimentació artística i la trobada entre cultures. Un viatge de trenta anys des de l’hiperrealisme fins a l’expressió metafísica de la pintura abstracta, fusionat amb tècniques tradicionals xineses i conceptes contemporanis. 

Organitzat per Biblioteca Pública Arús, Projecte XEIX, Eix Fort PiencCasa Asia i Fundació Institut Confuci de Barcelona. 

Dades de l'activitat  

Dijous 21 de març de 18:30 a 20:00h   

Biblioteca Pública Arús 
Passeig de Sant Joan, 26 
08010 Barcelona 
<M> Arc de Triomf L1, Tetuan L2 

Gratuït amb inscripció prèvia. Aforament limitat.   

L’exposició es podrà visitar de manera lliure a la Biblioteca Pública Arús fins al dia 26 d’abril de 2024 en el següent horari: 

  • Dilluns, dimecres i divendres de 10 h a 15 h 
  • Dimarts i dijous de 15.30 h a 20.30 h 

Sobre l’artista 

Establerta a Barcelona des de 2006, Yang Shun es va graduar a Belles Arts el 1998 per la Universitat de Guangzhou, la seva ciutat natal. Actualment és considerada una de les poques artistes joves xineses en actiu amb repercussió a l’escenari europeu. Entre els seus reconeixements destaca el Premi al Jove Artista CAIXA D’ART que va rebre el 2009, i ha participat en diverses exposicions individuals a Europa i la Xina; com la gestionada per la galeria CIS-ART de Barcelona (2012) o les celebrades en la Eastlink Gallery de Shanghai (2011). 

«El temps lineal no té sentit per a la vida, tota l’experiència podria ser digerida en la memòria, convertida en llum i enderrocs, podria ser editada, barrejada i aparellada lliurement en la ment, i després podria ser solidificada en la imatge de dues dimensions, per a ser re experimentada.» Així descriu l’artista el germen de “Nonlinear experience”, una exposició que aprofundeix en la relació de l’ésser humà amb el temps. 

L’estil hiperrealista dels primers treballs de Yang Shun ha derivat en els últims anys cap a obres que eludeixen el detall per a reflectir les sensacions del que veiem. El pas de la imatge realista a l’evocació es manifesta en el joc de llums i posicions dels seus quadres. 

Audiovisual