dv14122018

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa Un intercanvi oportú, útil, profund i beneficiós: la FICB organitza la formació de professors voluntaris a Espanya

Notes de premsa

Un intercanvi oportú, útil, profund i beneficiós: la FICB organitza la formació de professors voluntaris a Espanya

Inauguració de la formacióLa Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB) va organitzar entre els dies 3 i 5 de novembre el curs de formació adreçat al professorat voluntari de llengua xinesa enviat a Espanya per Hanban, seu central de l'Institut Confuci. Les sessions del programa de formació es van desenvolupar entre la facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (UB) i les dependències de la FICB.

 

La directora de l'Oficina de Treball del Professorat Voluntari de Hanban, Guo Qiaoyang, ha indicat que en aquest primer curs de formació dirigit als / les professors / es a Espanya ha comptat amb un total de 96 participants arribats / des de diferents Instituts Confuci i Aules Confuci. Per a aquesta ocasió, Hanban va encomanar la tasca d'organització del curs a la FICB.

L'obertura de l'esdeveniment va tenir lloc el dia 3 de novembre a l'històric i impressionant paranimf de la Universitat de Barcelona. El rector de la UB, Joan Elias, va assistir a l'acte per donar la benvinguda als / les participants. Els codirectors de la FICB, Chang Shiru i Javier Orduña, la responsable d'Educació de l'Ambaixada Xina a Espanya, Zhong Xiwei, i la directora de l'Oficina de Treball per al Professorat Voluntari de Hanban, Guo Qiaoyang, van intervenir durant la sessió inaugural.

Un cop acabat l'acte a la tarda, el Consolat General de la R. P. Xina a Barcelona va celebrar a la seva seu una recepció en la qual, al costat de tots els professors voluntaris, també va participar el rector de la UB. La Cònsol General de la Xina a Barcelona, Lin Nan, va oferir una càlida acollida a totes les professores i professors participants.

En aquesta ocasió, les sessions de formació van estar impartides per formadors de la pròpia FICB, a excepció d'un formador procedent de l'Aula Confuci de Màlaga. Amb la seva aproximació pràctica i animada a la formació, aquests ponents, que es compten entre els millors treballadors de la FICB, van posar de manifest la capacitat formativa que s'ha gestat en el propi Institut Confuci de Barcelona.

La formació va estar dividida entre conferències temàtiques generals i conferències per grups. Els temes van variar entre els coneixements generals sobre seguretat i els mètodes de gestió, les estratègies interculturals, l'ensenyament del xinès com a segona llengua en l'ensenyament primari i secundari a Espanya, els recursos per a l'ensenyament de la llengua xinesa i el seu ús, els mètodes d'ensenyament basats en els interessos dels estudiants, els mètodes per gestionar i dissenyar activitats en classes amb alumnes joves, la gestió de classes amb grups multiculturals, la formació de mètodes de gestió i comunicació eficients, l'ensenyament dels caràcters xinesos en nivells inicials basada en el mètode POA, el disseny d'activitats per a classes infantils, els mètodes d'ensenyament que combinen l'activitat i la tranquil·litat, les mesures per gestionar classes de primària i secundària, l'organització i desenvolupament d'activitats culturals, etc. La riquesa i varietat temàtica dels continguts va estar sempre basada primordialment en l'experiència del propi professorat de la FICB. Els professors voluntaris participants van manifestar el profit que n’han tret de les sessions i van coincidir la necessitat i utilitat de la formació, a més d'agrair l'acurada organització i preparació per part de Hanban i de la FICB.

Gràcies als esforços de Hanban, l'Ambaixada de la Xina a Espanya, els diferents Instituts Confuci i les administracions educatives xineses i espanyoles, l'auge per l'estudi de la llengua xinesa a Espanya no ha parat de créixer i el nombre d'estudiants inscrits en els exàmens de nivell de llengua xinesa acumulen anys situant-se al capdavant d'Europa per número d’inscrits. Fins a la data, hi han a Espanya 8 Instituts Confuci i s'han obert un total de 9 Aules Confuci. Per ara, hi ha uns cent professors voluntaris de Hanban a Espanya i uns 10 professors localment contractats que impulsen la llengua i la cultura xineses. Des de la seva creació, la FICB organitza cada any una formació de professors adreçada a Catalunya i altres zones d'Espanya. Més de mil docents han passat per aquesta formació, tots ells amb experiència en els Instituts Confuci d'Espanya. En aquesta ocasió, la formació no només ha proporcionat indicacions adequades sobre l'ensenyament per als professors voluntaris de Hanban recentment incorporats, sinó que, a més, ha ofert una oportunitat de comunicació i contacte en profunditat entre el professorat de l'Institut Confuci, les universitats, la ambaixada i el consolat.

Material audiovisual