dl21012019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa La Cònsol General de Xina a Barcelona visita la seu de la FICB amb motiu de la festa de la Mitja Tardor

Notes de premsa

La Cònsol General de Xina a Barcelona visita la seu de la FICB amb motiu de la festa de la Mitja Tardor

La Sr. Lin Nan en su visita a la FICBEl dia 4 d'octubre, coincidint amb la tradicional Festa de la Mitja Tardor, la Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB) va rebre a la seva seu la visita de la Sra. Lin Nan, Cònsol General de la República Popular de la Xina a Barcelona, juntament amb el Cònsol i Director de Gabinet, Sr. Wang Shuo.

Durant la seva visita, la Sra. Lin va poder conèixer a l'equip de la FICB, a els qui va oferir com a regal varis estoigs de pastissos de lluna típics de la Festa de la Mitja Tardor. L'equip de la FICB va agrair la visita de la Cònsol General i va oferir una presentació del treball que exerceixen. 

El director xinès de la FICB, Chang Shiru, va començar explicant a la Cònsol General el desenvolupament de la FICB i la destacada col·laboració que existeix entre el Consolat i l'Institut. Seguidament, Zhao Xiaomeng, coordinadora d'extensió, va exposar els assoliments i els plans de futur de la FICB per estendre l'ensenyament de l'idioma i els exàmens de llengua xinesa. Per la seva banda, la coordinadora d'activitats culturals, Lídia Tubert Orea, va donar a conèixer l'àmplia contribució de la FICB en la promoció de la cultura xinesa, així com el destacat paper que juga l'Institut en l'organització de la gran desfilada d'Any Nou Xinès a Barcelona. La coordinadora d'ensenyament, Zhou Yang, va exposar la situació dels cursos de la llengua xinesa en la FICB i els avanços per a l'obertura d'un màster internacional en ensenyament del xinès a la Universitat Autònoma de Barcelona i l'organització dels exàmens internacionals per obtenir el Certificat de professor de llengua xinesa. D'altra banda, el responsable de l'àrea acadèmica, Manuel Pavón Belizón, va explicar el treball que realitza en aquest àmbit, i la responsable de secretaria, Cristina Puig, va destacar el bon ritme en la inscripció d'alumnes. Finalment, la professora de Hanban, Yu Xiaojie, i les professores voluntàries Han Dan, Shen Wei, Xu Yiping, Hu Yuyao, van explicar en què consisteix el seu treball i l'experiència de viure a Barcelona, i van agrair a la Cònsol General la seva atenció i el seu interès. En tot moment, Javier Ortega, responsable d'imatge, va capturar les imatges de la visita. L'equip va expressar la seva satisfacció amb el desenvolupament de la FICB i la seva tasca. 

Després de les presentacions, la Cònsol General va lloar els assoliments de la FICB i la seva contribució a la promoció de la cultura xinesa, que l'han convertit en un pont de contacte i amistat entre la Xina i la societat local. Així mateix, va expressar el seu desig de mantenir la comunicació i la cooperació amb la FICB i va convidar als seus membres a visitar el Consolat. A més, va mostrar la seva atenció per la seguretat i benestar del personal de l'Institut. 

Finalment, el director Chang Shiru va reiterar la benvinguda i va agrair la visita de la Cònsol General, expressant la disposició de la FICB a col·laborar amb el treball del Consolat per continuar aprofundint els contactes i intercanvis entre les cultures xinesa i catalana. La visita va concloure amb una foto conjunta de la Cònsol General, el Cònsol i l'equip de la FICB.

Material audiovisual