dj23052019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa Celebrat el II Col·loqui "El xinès en l'ensenyament espanyol" a la seu de la FICB

Notes de premsa

Celebrat el II Col·loqui "El xinès en l'ensenyament espanyol" a la seu de la FICB

II ColoquioEl divendres 9 de novembre va tenir lloc el II Col·loqui "El xinès en l'ensenyament espanyol", impulsat per l'Oficina d'Afers Educatius de l'Ambaixada de la R.P. Xina a Espanya i organitzat per la Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB). L'objectiu del Col·loqui és impulsar la incorporació de la llengua xinesa en l'ensenyament curricular a nivell estatal.

 

L'acte va comptar amb prop de cinquanta participants, entre ponents i assistents en general, incloent representants del Ministeri d’Ensenyament, les administracions autonòmiques, les universitats amb estudis de llengua xinesa i de ciències de l'educació, els Instituts Confuci, així com de diversos centres d'ensenyament i entitats socials.

El Col·loqui va comptar amb tres panells temàtics sobre el disseny de currículums de llengua xinesa, el marc normatiu necessari per a la incorporació del professorat de xinès, i la formació específica d'aquest personal docent.

L'obertura del Col·loqui va comptar amb les intervencions de Zhong Xiwei, directora de l'Oficina d'Afers Educatius de l'ambaixada xinesa a Espanya; Montserrat Grañeras, subdirectora general d'Ordenació Acadèmica del Ministeri d’Ensenyament i Formació Professional; Abelardo de la Rosa, director general d'Ordenació Educativa de la Junta d'Andalusia; Mònica Pereña, subdirectora general de Llengua i Plurilingüisme de la Generalitat de Catalunya; i Josefina Cambra, presidenta del Consell General dels Col·legis de Doctors i Llicenciats.

Després del I Col·loqui celebrat a Madrid el passat mes de febrer, aquesta segona edició a Barcelona va posar en comú les passes que s'han donat des de la primera edició, establir les passes següents i coordinar les iniciatives de les diferents institucions i organismes interessats en el reconeixement del xinès com a llengua curricular en l'ensenyament.

La FICB va estar representada pels seus co-directors, Javier Orduña i Chang Shiru. La FICB col·labora amb l'Oficina d'Afers Educatius de l'Ambaixada de la R.P. Xina a Espanya, les administracions públiques a Espanya, així com amb altres Instituts Confuci, per contribuir al reconeixement curricular de la llengua xinesa en el sistema educatiu espanyol.

Més informació sobre el Col·loqui en aquest enllaç.

Material audiovisual

II Coloquio "El chino en el sistema educativo español"