dj23052019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa La Cònsol de Xina a Barcelona visita la Fundació Institut Confuci de Barcelona

Notes de premsa

La Cònsol de Xina a Barcelona visita la Fundació Institut Confuci de Barcelona

Visita de la Sra. CónsulEl dia 19 de setembre de 2018, coincidint amb la festivitat xinesa de la Mitja Tardor i a pocs dies del Dia Nacional de la República Popular de la Xina, la Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB) va rebre a la seva seu la visita de la Cònsol General de Xina a Barcelona, la Sra. Lin Nan, juntament amb el Director de Gabinet, el Sr. Wang Shuo i la seva assistenta. Durant la visita, la Sra. Lin Nan va conversar amb el director xinès de la FICB, Chan Shiru, i amb el director local, Javier Orduña, i també va intercanviar unes paraules amb els professors i voluntaris. A més a més, va obsequiar als presents amb pastissets de lluna, uns dolços típics del festival de la Mitja Tardor.

 

En la seva quarta visita a la FICB, la Cònsol General va felicitar a la fundació pels set anys de treball des de la seva creació, per la seva gran labor acadèmica i de difusió de la cultura xinesa. L’extraordinari desenvolupament de la FICB va de la mà del constant creixement de la Xina. També va agrair el dur treball que els professors i estudiants duen a terme, així com les bones relacions bilaterals entre ambdós països que fomenten l’entesa mútua i aconsegueixen que la FICB sigui cada cop més reconeguda entre la població local.

Tant el director xinès, Chang Shiru, com el director local de la FICB, Javier Ortuña, es van mostrar molt agraïts per la visita de la Cònsol General i van compartir amb ella algunes bones notícies sobre el desenvolupament de la fundació. El director, Chang Shiru, es va complaure d’informar-la que, gràcies a la promoció i treball de la FICB, Catalunya serà la tercera comunitat autònoma que inclourà l’idioma xinès com a llengua estrangera en l’educació primària i secundària.

Durant la seva visita, el director xinès també va mencionar l’amistosa reunió que van tenir entre el Director Adjunt de Hanban, Yu Tianqi, i la Cònsol General.  El Director Adjunt li va enviar un salut cordial i li va expressar la seva gratitud. La Sra. Lin Nan també va tenir una conversa amb en Martí, un estudiant en pràctiques català que estudia a Taiwan, sobre la situació actual de l’ensenyament del xinès a la illa.

La Cònsol General va expressar el seu agraïment a la FICB per enfortir les relacions amb els locals i continuarà donant suport al desenvolupament de la fundació, ja que manté que la FICB juga un paper molt important en la difusió de la cultura i història xineses. La FICB seguirà treballant juntament amb el consolat amb l’objectiu de servir de plataforma per a la difusió de la cultura xinesa.

Material audiovisual

Fiesta del Medio Otoño 2018