dv18012019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa La Fundació Institut Confuci de Barcelona celebra el concurs Pont a la Xina 2018

Notes de premsa

La Fundació Institut Confuci de Barcelona celebra el concurs Pont a la Xina 2018

Concurs Pont a la Xina

El passat divendres 13 d'abril va tenir lloc la celebració del concurs acadèmic-cultural Pont a la Xina a la seu de la Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB). Aquesta gala plena d'emoció, il·lusió i talent artístic se celebra des de 2010 a la nostra ciutat i continua motivant als estudiants a demostrar el seu talent i habilitats en llengua i cultura xineses.

 

La vetllada va ser inaugurada per les paraules de benvinguda de Lídia Tubert, coordinadora d'activitats culturals de la FICB, qui va destacar la creixent participació en el concurs durant els darrers anys i va agrair a tothom, espectadors i concursants, l'assistència i participació en aquest esdeveniment que promou el coneixement de la llengua i la cultura xinesa. Tot seguit, el Sr. Javier Orduña i el Sr. Chang Shiru, codirectors de la FICB, van donar unes paraules de benvinguda abans d'obrir pas a les proves i actuacions.

El concurs, presentat per la professora Han Dan, va apujar el teló amb les actuacions del grup Amateur que va intercalar les seves representacions al llarg de la vetllada, amb l'exhibició d'arts marcials com el kungfú, demostracions de cal·ligrafia, dansa i música, entre altres.

En el decurs de la competició, els concursants de les categories de Secundària i Universitària van poder demostrar a través dels discursos el seu bon coneixement del xinès. Els concursants van tractar temes com el dia a dia d'un estudiant, les aficions o els costums xinesos.

Un altre apartat ja conegut d'aquest concurs són les preguntes sobre cultura i llengua xineses. Aquest bloc ofereix una visió general del coneixement dels participants per ajudar al jurat en les seves decisions finals. El concurs va concloure amb les actuacions variades dels concursants dels grups d'estudiants de secundària i universitari, que van incloure música, teatre, pintura, ombres xineses, demostracions de la cerimònia del te, recitació d'obres clàssiques i fins i tot una demostració de l'òpera de Pequín. Els aplaudiments del públic van donar per acabada la gala.

El jurat va estar format per la Sra. Zhou Yang, coordinadora de docència de la FICB, la Sra. Zhao Xiaomeng, coordinadora d'expansió i exàmens oficials, el Sr. Manuel Pavón, responsable de l'àrea acadèmica i la Sra. Yu Xiaoting, professora de Hanban a la FICB. El jurat va tenir l'àrdua tasca de valorar el coneixement de llengua i el valor artístic de les actuacions per oferir una puntuació i un guanyador final.

La recompensa no solament va ser per als guanyadors, sinó que tots els concursants van rebre un obsequi de participació per commemorar l'experiència i recompensar el seu esforç i dedicació. Quant als guanyadors, Vicent Monlleó de la categoria d'Universitaris i Max de Bruyn de la categoria de Secundària, seran els afortunats a representar a la Fundació Institut Confuci de Barcelona en la final nacional del concurs Pont a la Xina que se celebrarà a Madrid el proper 6 de maig de 2018.

Material audiovisual