ds16022019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa Celebrada la VIII Reunió del Patronat de la FICB

Notes de premsa

Celebrada la VIII Reunió del Patronat de la FICB

VIII Reunió del Patronat de la FICB

El matí del 6 de març, va tenir lloc la VIII reunió anual del Patronat de la FICB. L'esdeveniment es va celebrar a la sala polivalent de la seu de la FICB. A la reunió van assistir Yan Guohua, vicerector de la Universitat d'Estudis Estrangers de Pequín (BFSU), en la seva qualitat de president del Patronat; Àlex Aguilar Vila, vicerector de la Universitat de Barcelona (UB) i vicepresident del Patronat; Montserrat Riba Cuní, secretària general de Casa Àsia i secretària del Patronat; i, com a vocals: Mario Martínez Muñoz, vicerector de la Universitat Autònoma de Barcelona; He Jing, vicedirectora de l'Oficina de BFSU per als Instituts Confuci; i Liu Jian, secretari general de la secció del PCCh en la Facultat d'Español i Portuguès de la BFSU. Van participar també els codirectors de la FICB, Chang Shiru i Javier Orduña. La reunió va estar presidida i moderada per Yan Guohua.

En la seva intervenció, Yan Guohua va subratllar el model "Macro-Confuci" desenvolupat per la FICB i les fites destacades en els àmbits de l'ensenyament del xinès, les activitats culturals, els intercanvis acadèmics, etc., i va oferir les seves felicitacions pels avanços en l'organització d'exàmens en línia, els exàmens de CTSOL i la formació del professorat, el programa "Tres en Un", la creació de la plataforma d'ensenyament en línia Xinès Gran Muralla i el projecte per a la integració de l'ensenyament del xinès en el sistema educatiu espanyol.

Els membres del Patronat van escoltar la presentació dels codirectors de la FICB sobre les tasques i la comptabilitat corresponents a l'any 2017, donant la seva aprovació a la comptabilitat d'aquest any i als pressupostos del 2018, confirmant així els resultats de la FICB. Totes les parts van afirmar que la FICB s'ha convertit en un pont d'unió i un punt de connexió per als intercanvis culturals entre Catalunya i la Xina a través de l'organització de nombroses i variades activitats que han rebut molt bona valoració per part de la societat local, amb una influència que s'incrementa dia rere dia.

En el decurs de la reunió, també es van tractar els principals punts de treball per a l'any 2018 i la planificació dels reptes de futur. A un any vista, els principals focus de les tasques de la FICB seran seguir donant impuls al màster en Didàctica del Xinès per a Hispanoparlants en la UAB, amb la finalitat de formar a un major nombre de professors locals; l'obertura d'aules de llengua xinesa, no solament a les universitats, sinó també als centres de primària i secundària públics, concertats i privats, mitjançant la creació de noves Aules Confuci que serveixin de preparació per a la integració de la llengua xinesa en el sistema educatiu local.

La FICB va ser fundada el 15 d'abril de 2010 i és l'únic Institut Confuci (IC) de Catalunya. És, a més, l'únic IC transnacional i el primer que funciona amb caràcter de fundació a Espanya. En els seus vuit anys de vida, la FICB ha jugat un rol d'una importància creixent en l'ensenyament del xinès, els intercanvis culturals, la formació didàctica i la recerca acadèmica, tant a Catalunya com a Andorra, posant de manifest la importància que la FICB atorga a la cooperació i el desenvolupament regional.

Material audiovisual