ds16022019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa Una nova edició consolida el Confuci Acadèmic com a espai de comunicació

Notes de premsa

Una nova edició consolida el Confuci Acadèmic com a espai de comunicació

Confuci AcadèmicoDurant el matí de l'1 de desembre va tenir lloc a la seu de la Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB) una nova edició -la tercera- del Confuci Acadèmic. Aquesta nova sessió va reunir a quatre investigadores (tant de màster com de doctorat) vinculades a diferents universitats barcelonines. Les ponents van exposar els seus projectes o l'estat de la seva recerca davant d'altres investigadors pre i postdoctorals, professors universitaris i públic general.

 

La diversitat de temàtiques i enfocaments va ser una de les tòniques dominants, el que demostra un cop més la diversificació disciplinària en l'àmbit dels Estudis Xinesos a Catalunya.

En uns moments en què la socialització de la investigació constitueix un dels punts més valorats en l'àmbit acadèmic, la FICB va tornar a oferir un espai en què les investigadores predoctorals d'Estudis Xinesos poden donar a conèixer els seus projectes, compartir experiències i demanar informació i idees.

Després de l'èxit de les dues primeres convocatòries, en aquesta tercera edició del Confuci Acadèmic van participar joves investigadores de tres universitats de Catalunya: Guo Xu, de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), que realitza la seva investigació sobre el desenvolupament de la «nova sinologia» a Espanya; Sabrina Oreggioni (UPF), qui suggereix un nou paradigma per a l'estudi de la literatura del laogai; Wu Yiting (UPF), que realitza la seva investigació sobre la representació de la província de Zhejiang a l'obra Viatges de Xu Xiake; i Zhang Tianqi, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que des de l'àmbit de la tradumàtica aborda la traducció de termes futbolístics del castellà al xinès.

Les ponents van exposar els principals aspectes dels seus respectius projectes de recerca, tant a nivell temàtic, teòric i metodològic. Al costat de les presentacions de les investigadores, els especialistes presents entre el públic van oferir, a més, una valuosíssima contribució amb els seus comentaris, preguntes i suggeriments.

Mitjançant diferents acords de col·laboració amb les universitats públiques i privades de Catalunya, la FICB sempre ha mostrat el seu suport als estudis relacionats amb la llengua, la cultura, la política i la societat xineses. Des 2015, sabent de les dificultats a què havien de fer front els departaments i grups de recerca universitaris, la FICB va decidir oferir un espai informal per a que doctorands i estudiants de màster les investigacions tractessin sobre algun tema relacionat amb la Xina poguessin divulgar els seus projectes. Així va sorgir la iniciativa Confuci Acadèmic.

Aquesta tercera edició va tornar a oferir mostres de la diversitat i la creixent complexitat dels estudis sobre els diferents aspectes de l'àmbit xinès, en un format especialment propici per a la divulgació pel seu caràcter informal i obert al públic general. Aquesta nova edició va consolidar el Confuci Acadèmic i la FICB com un espai catalitzador i divulgador del treball acadèmic en l'àrea de Barcelona.

En aquest sentit, la FICB considera capital continuar aquesta tasca de plataforma de suport a la producció acadèmica sobre la Xina amb la celebració de nous esdeveniments, i valora la futura organització de trobades especialitzats per temàtiques i metodologies que impliquin un salt quantitatiu i, sobretot, qualitatiu en el paper de la FICB com a centre d'activitat acadèmica.

Material audiovisual