dj23052019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Exposició: “L'Àlbum Frandon: fotografies de Juan Mencarini al Fuzhou de 1890”

Cultura

Exposició: “L'Àlbum Frandon: fotografies de Juan Mencarini al Fuzhou de 1890”

L'Àlbum FrandonLa Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB) i el grup de recerca ALTER (UOC) es complauen a presentar l'exposicióL'Àlbum Frandon: fotografies de Juan Mencarini al Fuzhou de 1890”.

 

Espanyol d'ascendència italiana nascut a Alexandria el 1860, Juan Mencarini fou funcionari imperial i comerciant a la Xina entre 1881 i 1923. En paral·lel a la seva activitat professional, Mencarini dedicà temps i energies a la recerca i la cultura: escrigué estudis i articles sobre filatèlia, història i comerç, col·leccionà art i monedes i fundà associacions d'aficionats a la fotografia i els escacs. Amb seixanta anys, després de retirar-se a Manila, encara exercí de mestre de xinès pels funcionaris de l'administració filipina. I sempre, Mencarini fou un apassionat de la pràctica fotogràfica, per la qual rebé diferents premis i reconeixements.

L'exposició presenta reproduccions digitalitzades de les fotografies que Mencarini obtingué a la ciutat de Fuzhou a la dècada de 1890. Des de les assumpcions de l'etnologia colonial vuitcentista, i en resposta a un encàrrec de cambres de comerç franceses, Mencarini maldà per oferir un catàleg de l'economia, la indústria, els costums i la població local. A banda de documents històrics de primer ordre, doncs, les fotografies de Mencarini ofereixen un fascinant testimoni del contacte cultural esdevingut a la Xina semi-colonial de la segona meitat del XIX.

Dr. Xavier Ortells-Nicolau, comissari.

Informació

Del 5 d’octubre al 9 de novembre del 2018, de 10h a 14h i de 16h a 18h.

Fundació Institut Confuci de Barcelona
Sala Polivalent
Carrer d’Elisabets, 10-interior | 08001 Barcelona (mapa)

Entrada gratuïta

Seminari inaugural

«Relacions sino-hispàniques al tombant de segle XX»: divendres 5 d'octubre del 2018 a les 10:30 a la sala polivalent de la FICB.

Visita guiada

A càrrec del comissari de l'exposició: divendres 19 d’octubre a les 18:00. INSCRIPCIÓ VISITA GUIADA.

Organitza

Fundació Institut Confuci de Barcelona

Universitat Oberta de Catalunya

Grup ALTER de la Universitat Oberta de Catalunya

Musée d’histoire naturelle de Lille

Col·labora

VM Foto