dj23052019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Tertúlies literàries guiades sobre autors xinesos: Pu Songling

Cultura

Tertúlies literàries guiades sobre autors xinesos: Pu Songling

Pu Songling

La Mediateca de Casa Àsia amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona organitza un cicle de tertúlies literàries guiades sobre novel·les d'autors xinesos. En aquesta sisena tertúlia de la 2a edició de la trobada serà amb Contes estranys del pavelló dels lleures de Pu Songling.

 

Els interessats que s'inscriguin a l'activitat tindran l'oportunitat de llegir el llibre que la Mediateca els proporcionarà en préstec. A la sessió es comentaran les impressions que els lectors hagin tingut de la seva lectura, la connexió que han trobat entre la història, els personatges i la seva pròpia vida. S'analitzarà l'obra de l'autor, la repercussió que ha tingut en la literatura i en el seu entorn socioeconòmic i cultural.

Amb el ritme ràpid i la prosa àgil de les rondalles que li serviren d'inspiració, els contes de Pu Songling (1640 – 1715) ens obren la porta a un món on els vius conviuen amb els esperits i els éssers sobrenaturals. Al servei de la crítica social i de la celebració de l'amor, el Liaozhai Zhiyi constitueixen una de les obres més cèlebres de la literatura xinesa de tots els temps, que con-tinua viva, com ho demostren recents adaptacions cinematogràfiques. Una fantàstica traducció catalana, de Chün Chin i Manel Ollé (Contes estranys del pavelló dels lleures 2001), reuneix catorze relats d'entre els més famosos y la traducció en castellà de Laura Rovetta i Laureano Ramírez (Cuentos de Liaozhai, 1985) reuneix un centenar dels gairebé cinc-cents relats de l'original.

Els lectors que estiguin interessats a prestar el llibre, un cop inscrits, poden contactar amb la Mediateca de Casa Àsia via correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  o telefònicament 93 368 07 38 per reservar el seu exemplar. Només hi ha 10 disponibles!

La tertúlia serà guiada per Xavier Ortells, professor associat al Departament de Llengües i Lite-ratures Modernes de la Universitat de Barcelona, que també imparteix docència sobre temes relacionats amb Àsia a altres universitats. És màster en Estudis Regionals d'Àsia Oriental per Columbia University y doctor en Traducció i Estudis Interculturals per la UAB. La seva recerca se centra en dos àmbits: la producció cultural contemporània a la Xina i la història de les rela-cions sino-espanyoles

Informació de l'activitat

Dimarts 23 d'octubre de 19.00 h a 20.30 h

Fundació Institut Confuci de Barcelona
Sala Polivalent
Elisabets 10, 08001 Barcelona (mapa)

Entrada gratuïta, cal inscripció prèvia.

INSCRIPCIONS (Casa Àsia)

Organitza

Fundació Institut Confuci de Barcelona

Casa Àsia