ds16022019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Confuci Acadèmic IV: Literatura i Traducció

Cultura

Confuci Acadèmic IV: Literatura i Traducció

Confuci Acadèmic

El Confuci Acadèmic és una activitat en format de taller doctoral, que ofereix un espai de trobada i comunicació dirigit a joves investigadores / s que realitzin el seu TFM o tesi doctoral sobre temàtiques lligades amb la Xina. 

En aquesta quarta edició, celebrem per primer cop una sessió temàtica sobre literatura i traducció, en la qual tres investigadores presentaran els seus projectes, l'estat de la seva recerca o els seus resultats. 

 

El principal objectiu del Confuci Acadèmic és servir d'ajuda a les / els investigadores / s per tal que puguin intercanviar informació i idees que alimentin els seus projectes respectius, solucionar possibles dubtes, tant a nivell teòric i metodològic (marcs i referències) com logístic (accés a beques i recursos, estades de recerca, etc.), en un format més informal i proper que l'usual dels congressos acadèmics. 

Al mateix temps, es tracta d’una activitat oberta al públic general i que ofereix la oportunitat d’apropar-se a aspectes menys coneguts de la realitat i la cultura xineses.

La Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB) manté el seu compromís de suport als estudis relacionats amb la llengua, cultura, política i societat xineses a través d'acords de col·laboració amb institucions universitàries de Catalunya. Així mateix, la FICB participa al Confucius China Studies Program, un programa internacional que ofereix suport a les noves generacions de joves acadèmiques i acadèmics per a realitzar estudis de doctorat o estades de recerca a la Xina.

Programa

  • AN Hong. « Análisis del tratamiento de los nombres propios en dos traducciones al castellano de la novela Xiyouji (西游记) [Viaje al Oeste: Las aventuras del Rey Mono]».
  • AN Tsun-Wei. «La imagen del “Otro” chino en la traducción literaria: los paratextos como caso de estudio».
  • NIU Ling. «El clan del sorgo rojo [红高粱家族] de Mo Yan (莫言): estudio sociocultural y análisis empírico de la traducción de los culturemas en las tres versiones inglesa y españolas».

Informació de l'activitat

Diijous 22 de març del 2018, de 18:30 a 20:30 h. 

Fundació Institut Confuci de Barcelona
Sala Polivalent
c. Elisabets 10, -interior- | 08001 Barcelona (mapa)
<M> Catalunya L1, L3

Activitat gratuïta limitada a l'aforament de la sala, cal inscripció:
FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Informació relacionada

Confucius China Studies Program