modalidad
Online
Duración
Aprox. 3'30'' h.
Lugar
Fundació Institut Confuci de Barcelona

EXAMEN CTCSOL - Escrit

Publicat dijous 14 de Octubre, 2021

Certificat de professor de xinès com a llengua extranjera (CTCSOL)

L’examen per l’obtenció del Certificat de Professor de Xinès com a Llengua Estrangera (CTCSOL) és un examen oficial organitzat per l’Oficina General de l’Institut Confuci/Hanban. L’examen està especialment dirigit a professors i professors voluntaris de xinès en l’estranger, i és una important eina a l’hora d’avaluar als professors de xinès que volen exercir tant a Xina com l’estranger, sigui en centres públics o privats Aquest certificat oficial acredita així mateix, el nivell d’un docent de xinès com a llengua estrangera.

L’examen escrit pel Certificat de Professor de Xinès com a Llengua Estrangera (CTCSOL) està organitzat per la Fundació Institut Confuci de Barcelona. 

EXAMEN CTCSOL ESCRIT BARCELONA 2021  

Data pendent de confirmar

Dirigit a: candidatos d'Espanya o altres països que comparteixen la mateixa zona horària amb el territori espanyol.

I. Inscripcions

Els professors de nacionalitat xinesa poden inscriure’s a l’examen CTCSOL en la modalitat de natius o 常规版 (inclou Hong Kong, Macao i Taiwan); i el professorat de nacionalitat estrangera podran fer-ho en la modalitat per no natius o 本土教师版.

1. Requisits

Natius (常规版):

 1. Compliment de les normes pertinents i passió per l’ensenyança del xinès com a llengua estrangera
 2. Domini d’una llengua estrangera.
 3. Estar en possessió d’un títol universitari o reconegut per la República Popular Xina.

No natius (本土教师版):

 1. Vocació per l’ensenyança del xinès com a llengua estrangera i per la difusió del xinès i de la cultura xinesa.
 2. Estar en possessió d’un títol universitari.
 3. Tenir un nivell de xinès equivalent al HSK5 i/o al HSKK nivell intermedi.

2. Termini d’inscripció

Del 8 al 26 de MARÇ de 2021 fins a les 12 del migdia de l’hora de Pequín.

3. Inscripció

Es realitza en línia, a través de la pàgina web www.chineseteacher.org.cn

3. Com inscriure’s

 1. Entrar a la pàgina web http://chineseteacher.org.cn i registrar-se com a usuari (注册).
 2. Per inscriure’s, s’ha de seleccionar el lloc i la data de l’examen, i completar la informació personal de forma completa i rigorosa (la informació del document oficial d’identitat que es presentarà a l’examen). Després d’adjuntar una fotografia, s’ha de comprovar que la informació sigui correcta i validar la inscripció.
 3. Les taxes de l’examen són 120€. Després de registrar-se com a usuari i haver realitzat correctament la inscripció, és necessari ingressar l’import de les taxes al compte bancaria que s’indica a continuació. En l’apartat “concepte” s’ha d’escriure “nom i cognom + CTCSOL”). (Per exemple, “Antoni Gaudí CTCSOL”).

BANCO SANTANDER

SWIFT: BSCH ES MM XXX
IBAN: ES58 0049 6671 9121 1600 9071
Titular: Fundació Institut Confuci de Barcelona

La data límit per abonar les taxes de l’examen és el dia 26 de MARÇ de 2021, a les 12 del migdia de l’hora de Pequín. Una vegada abonada les taxes, no es podrà realitzar modificacions en la data o lloc de l’examen, ni seran retornades les taxes en cap concepte

 1. Pel fet que les places són limitades, ha d'efectuar el pagament de la quota abans de la data indicada anteriorment. Ha de registrar-se i completar el «Formulari de registre de l'examen CTCSOL» per a triar el centre examinador. Si les places estan completes, haurà de canviar de centre examinador. Després de completar el formulari de registre, rebrà un correu electrònic de confirmació. Una vegada efectuat el pagament, no es reemborsaran les taxes ni podrà modificar-se el lloc ni la data de l'examen.
 2. La targeta d’admissió, necessària per realitzar l’examen, es podrà imprimir del 19 al 23 d'ABRIL de 2021. L’usuari haurà d’entrar a la pàgina web www.chineseteacher.org.cn i accedir al seu usuari (登录) per tal d’imprimir la seva targeta d’admissió (准考证)

II. Format de l'examen

L'examen es realitzarà en format en línia des del domicili del candidat. Els candidats són responsables d'assegurar una correcta connexió a internet, així com un equip i entorn adequats el dia de la prova. La FICB no es fa responsable de possibles problemes tècnics o de connexió del candidat el dia de la prova, i aquests no seran en cap cas motiu de reemborsament de la tarifa d'examen..

III. Consulta dels resultats

Els resultats es podran consultar aproximadament un mes després de la realització de l’examen a la pàgina web www.chineseteacher.org.cn, introduint el número de targeta d’admissió i el nom i cognoms en l’apartat corresponent (成绩查询).

Obtenció del certificat

Els candidats que hagin aprovat l’examen escrit del “Certificat de Professor de Xinès com a Llengua Estrangera” podran inscriure’s per realitzar la part oral de l’examen, que consisteix en una entrevista.

Aquells candidats que aprovin l’examen escrit però suspenguin l’entrevista podran conservar la nota obtinguda en l’examen escrit, que tindrà una validesa de dos anys. Aquells que aprovin tant l’examen escrit com l’entrevista podran sol·licitar el “Certificat de Professor de Xinès com a Llengua Estrangera” presentant el títol universitari (de grau o, en el seu defecte, de formació professional en el cas de candidats no natius).

V. Material per a la preparació de l’examen

Bibliografia recomanada per a la preparació de l’examen:

1.《<国际汉语教师证书>考试大纲》.人民教育出版社

2.《<国际汉语教师证书>考试大纲解析》.人民教育出版社

3.《国际汉语教学案例与分析(修订版)》.朱勇主编高等教育出版社

4.《跨文化交际》.祖晓梅主编外语教学与研究出版社

5.《<国际汉语教师证书>考试真题集》.人民教育出版社

6.《国际汉语教师经典案例详解》.人民教育出版社

7.《汉语词汇与词汇教学》.吴中伟主编 人民教育出版社

VI. Curs de preparació de l’examen

Chinese Testing International ofereix una sèrie de cursos en línia per a ampliar els coneixements professionals i millorar les habilitats docents del professorat de xinès a tot el món, aprofitant els millors recursos de la Xina amb un esquema complet per a la formació docent.

Contacte

Si tens qualsevol dubte, escriu a fundacion@confuciobarcelona.es o truca al 93 768 89 27.

ANNEX

Requisits de connexió, equip i entorn per a la participació en l'examen escrit CTCSOL en línia des del domicili

(Si us plau, asseguri's de confirmar que les condicions del seu domicili són adequades per a l'examen en línia abans de realitzar la inscripció, les taxes no es retornaran una vegada realitzat el pagament).

1. Dispositius i connexió

I. Ordinador

Windows 7/8/10 (el sistema de la prova en línia no és compatible amb altres sistemes operatius). Es recomana configurar una resolució de pantalla de 1440x900 o superior (la configuració mínima és de 1366x768). Els dispositius com a telèfons mòbils i tauletes (iPad) no són compatibles amb el sistema de la prova en línia des del domicili.

II. Xarxa

La velocitat de la xarxa per accedir al servidor de la prova ha de ser de 150 Kb/s o superior.

III. Càmera

Es requereix una càmera d'alta resolució (per sobre de 300.000 píxels), i l'habitació ha d'estar ben il·luminada i buidada.

2. Dispositiu auxiliar

Tipus: telèfon mòbil, tauleta o portàtil amb càmera.

Requisitos: Active el "Modo avión" y mantenga la conexión a la red WIFI.

3. Entorn

La prova se supervisarà estrictament d'acord amb les mesures de l'examen per a l'obtenció del "Certificat de Professor de Xinès com a Llengua Estrangera". L'examen ha de realitzar-se de manera independent en una habitació segura, tancada i lliure d'interferències; està prohibit realitzar l'examen en llocs oberts i públics com ara parcs, cibercafès i restaurants. Durant la prova, els candidats així com altres persones tenen estrictament prohibit entrar i sortir de la sala, no ha d'haver-hi cap element prohibit per a l'examen. Els ordinadors, teclats i altres equips necessaris per a la prova han de col·locar-se en l'escriptori. En cas de violació dels mètodes de supervisió de la prova, la prova es donarà per invalidada.

tabla contenido

Material para la preparación del examen

Material para la preparación del examen
Bibliografía recomendada para la preparación del examen
1.《<国际汉语教师证书>考试大纲》.人民教育出版社
2.《<国际汉语教师证书>考试大纲解析》.人民教育出版社
3.《国际汉语教学案例与分析(修订版)》.朱勇主编高等教育出版社
4.《跨文化交际》.祖晓梅主编外语教学与研究出版社
5.《<国际汉语教师证书>考试真题集》.人民教育出版社
6.《国际汉语教师经典案例详解》.人民教育出版社
7.《汉语词汇与词汇教学》.吴中伟主编 人民教育出版社