
Trobada literària
Trobada amb l'escriptora Sheng Keyi
Publicat dimarts 25 de març, 2025
En el marc de les activitats de celebració del 15è aniversari de FICB, la Fundació Institut Confuci de Barcelona i Casa Àsia, amb la col·laboració de l’editorial Galaxia Gutenberg, organitzen una trobada amb l'escriptora xinesa Sheng Keyi, en la qual conversarà amb Teresa I. Tejeda, professora i traductora de literatura xinesa. A través de la seva mirada literària, l'autora explora la societat xinesa contemporània, amb una atenció especial a la condició de la dona i els canvis socials del país.
Dades de l’activitat
Dimarts 1 d’abril de 2025, 18:00-19:30h
Fundació Institut Confuci de Barcelona
c. Elisabets 10 | 08001 Barcelona (mapa)
<M> Catalunya L1, L3.
Entrada gratuïta prèvia inscripció, aforament limitat.
Traducció consecutiva xinès-español
Programa de l’acte
Paraules de benvinguda
- José Pintor, director general de Casa Àsia
- Wang Jinwei, directora de la Fundació Institut Confuci Barcelona
- Representant de l'editorial Galaxia Gutenberg
Dialoguen
Sheng Keyi (盛可以). Llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat Renmin de Beijing, Sheng Keyi és autora de deu novel·les. Les dues darreres dècades, les seves obres, que també inclouen llibres de relats i diverses novel·les curtes, s'han traduït a quinze idiomes i han guanyat nombrosos premis literaris nacionals a la Xina com el Premi de Literatura Popular Xinesa o el Premi Yu Dafu de Ficció. La seva novel·la Northern Girls va ser finalista del Premi Literari Man Asian el 2012. Frutos salvajes, publicada per Galaxia Gutenberg el 2023, és la primera que es tradueix al castellà.
Part de l'obra de la novel·lista Sheng Keyi descriu la realitat social xinesa centrant-se en la condició canviant de l'existència de dones a la Xina i en la vida dels pobres de les zones rurals. Una altra part de la seva obra ens apropa a la història recent del seu país, que s'observa a través de la lent de l'al·legoria. Sempre a la recerca de la veritat i tractant d'aixecar el vel que cobreix els diversos tabús de la societat.
Teresa I. Tejeda. Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Salamanca; en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Granada i Doctorada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Va residir a Beijing des del 2008 fins al 2014, on va treballar com a professora a la Universitat de Beijing i la Universitat de Llengües i Cultura de Beijing, mentre aprofundia en els seus estudis de la llengua i cultura xinesa. Traductora d'altres títols com Joyas de Plata de Zhou Daxin, Campos de vida y muerte de Xiao Hong i Al otro lado de Can Xue. Actualment, imparteix Llengua i Literatura Xinesa a la Universitat de Salamanca i continua investigant sobre literatura xinesa moderna i contemporània.
Modera
Yasmin Paricio, coordinadora de Política, Societat i Programes Educatius, Casa Àsia
Organitzen
Fundació Institut Confuci de Barcelona i Casa Àsia, amb la col·laboració de l’editorial Galaxia Gutenberg.