Taula rodona

modalidad
Presencial

dimarts 26 de Abril , 18:30 h.

Lugar
Fundació Institut Confuci de Barcelona
Coste
Gratuït

Sanmao: documental i taula rodona

Publicat divendres 01 de Abril, 2022

Sanmao (三毛) és el pseudònim de l'escriptora xinesa Chen Ping, nascuda a Chongqing el 1943. Als anys 70, va viure una apassionant història d'amor amb el submarinista espanyol José María Quero. Junts van viure al Sàhara espanyol, on Sanmao va plasmar les seves experiències quotidianes a Diaris del Sàhara. Els seus relats sobre el desert van ser i continuen sent en un autèntic fenomen a la Xina i al món.

A través dels seus relats i vivències, Sanmao es va convertir en una icona de dona independent i protagonista d'una vida amb tints de llegenda on es barregen l'amor, l'aventura, la literatura i la tragèdia. Les seves obres, de marcat caràcter autobiogràfic, han estat traduïdes recentment al castellà i al català: https://dtieao.uab.cat/txicc/lite/autores/Sanmao/

En aquesta sessió, centrada en la figura de l’escriptora, comptarem amb la participació d’una de les traductores de les obres de Sanmao al català, Mireia Vargas-Urpí, qui conversarà amb les directores del documental Sanmao: la novia del desierto, que narra la vida fascinant d'aquesta dona de caràcter inquiet, independent i apassionant. El documental es projectarà a la sala polivalent de la FICB, seu oficial del BCN Film Fest 2022.

Aquesta activitat està organitzada per la Fundació Institut Confuci de Barcelona, CineAsia i el BCN Film Festival.

Informació de l'activitat

Dimarts 26 d'abril, 18:30 h.

Fundació Institut Confuci de Barcelona
c. Elisabets 10, 08001. Barcelona

Activitat gratuïta. Inscripció obligatòria. 

Sobre el documental

  • Títol: Sanmao: la novia del desierto
  • Direcció i guió: Marta Arribas y Ana Pérez De La Fuente
  • Nacionalitat: España
  • Idioma: Español, mandarín, inglés y ruso.
  • Gènere: Documental
  • Any: 2020
  • Tràiler: Sanmao: la novia del desierto (Tràiler)

Sobre les ponents

Mireia Vargas-Urpí

Professora de xinès i de traducció del xinès al Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona. Participa als grups de recerca TXICC i MIRAS. Ha traduït Diaris de les Canàries i Diaris d’enlloc de Sanmao (publicats per :Rata_), i Matar al marit de Li Ang (publicat per Editorial Males Herbes).

Marta Arribas i Ana Pérez De La Fuente

Llicenciades totes dues en Periodisme i Ciències Audiovisuals, han desenvolupat la seva carrera professional en documentals i programes de caràcter social per a diverses televisions públiques. El 2005 dirigeixen conjuntament el seu primer documental, El Tren de la Memoria, que va obtenir diversos premis entre els quals el Premi del Jurat del Festival de Màlaga. El 2009 estrenarien Cómicos, que va ser nominat al Goya 2010 com a millor llargmetratge documental. El documental Sanmao: la novia del desierto, va rebre 7 nominacions als Goya 2021, incloses la de millor pel·lícula i millor direcció.

Material audiovisual

Uneix-te a les nostres reunions de…

Amb motiu de la celebració del Dia de la…