Debat

modalidad
Presencial

dimecres 26 de Juny , 18:30 h.

Lugar
Fundació Institut Confuci de Barcelona
Coste
Gratuito

Escriptures de la Xina a Amèrica Llatina i Espanya

Publicat dilluns 17 de Juny, 2024

Com s’escriu sobre la Xina al món iberoamericà? Aquesta és la pregunta que es fan Carles Prado-Fonts i Rosario Hubert a les seves investigacions recents, Secondhand China: Spain, the East, and the Politics of Translation (2022) i Disoriented Disciplines: China, Latin America, and the Shape of World Literature (2023).

Escriure sobre la Xina des del castellà, el portuguès o el català implica un compromís amb la traducció indirecta i amb la indisciplina acadèmica. És precisament mitjançant aquestes mediacions on es revelen nous arxius literaris de la cultura xinesa al cinema, la premsa i les arts plàstiques d’Amèrica Llatina i Espanya, així com noves formes de comprendre la literatura mundial.

En aquesta presentació conjunta dels dos llibres, els autors dialogaran amb Nora Catelli i Bernat Castany Prado al voltant de la literatura comparada, els estudis humanístics i el potencial immens de la crítica literària per estudiar cultures aparentment distants.

A càrrec de

Carles Prado-Fonts, autor de Secondhand China: Spain, the East, and the Politics of Translation (Northwestern University Press, 2022). Catedràtic dels Estudis d’Arts i Humanitats i investigador del grup ALTER de la Universitat Oberta de Catalunya.

Rosario Hubert, autora de Disoriented Disciplines: China, Latin America, and the Shape of World Literature (Northwestern University Press, 2023). És associate professor d’Estudis Hispànics al Trinity College (Hartford, Connecticut).

Nora Catelli, doctora en Filologia Hispànica, professora emèrita de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada de la Universitat de Barcelona. Ha publicat El tabaco que fumaba Plinio. Escenas de la traducción en España y América (co-autoria amb Marietta Gargatagli, 1998), a més de Traducción y literatura comparada (UPF, 2011) i el pròleg La tarea del traductor: usos en el imaginario teórico y la crítica contemporánea, (Ediciones UACh, Valdivia, 2021). Ha traduït a Gertrude Stein, Frank Kermode, Paul de Man, Raymond Williams i Edward Said.

Bernat Castany Prado, doctor en Filologia hispànica i Filosofia, autor d’Una filosofía del miedo (Anagrama, 2022), Pensamiento crítico ilustrado (Thule, 2022) i Que nada se sabe. El escepticismo en la obra de Jorge Luis Borges (América sin nombre, 2012). És professor de literatura hispanoamericana i estudis literaris a la Universitat de Barcelona.

Dades de l'activitat

Dimecres 26 de juny de 2024, 18:30h.

Fundació Institut Confuci de Barcelona
c. Elisabets 10 | 08001 Barcelona (mapa)
<M> Catalunya L1, L3.

Gratuït amb inscripció prèvia. Aforament limitat.