dj28102021

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa Celebrat el concurs Pont a la Xina a Barcelona 2021 en format online

Notes de premsa

Celebrat el concurs Pont a la Xina a Barcelona 2021 en format online

GuanyadorsEl diumenge 25 d'abril de 2021 s’ha celebrat el concurs anual Pont a la Xina a Barcelona, organitzat per la Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB).

El concurs s'ha celebrat per segon any consecutiu en format virtual, donant l'oportunitat als estudiants de xinès de tota Catalunya de demostrar les seves habilitats artístiques i el seu domini de la llengua xinesa, fins i tot amb les restriccions de mobilitat actuals. Aquest any hem tingut un total de 22 participants: 4 concursants en la categoria Universitària, 2 concursants en la categoria Secundària i 16 a la categoria Amateur.

 

El codirector de la FICB, Zhou Minkang, ha inaugurat la sessió amb unes paraules d'agraïment i ànim a tots els participants, destacant que el concurs és efectivament un "pont" intercultural entre Catalunya i la Xina.

Els concursants de les categories Universitària i Secundària han pogut participar en directe des de casa, des d'on han recitat els seus discursos i contestat les preguntes sobre llengua i cultura xineses. Respecte a les seves representacions artístiques, han estat emeses a partir de vídeos prèviament gravats per cadascun dels participants.

El jurat, format pels professors de la FICB, Li Qiaofang, Manuel Pavón, Marta Andía i Yuan Ziyang, ha tingut la difícil tasca de valorar i puntuar les actuacions de cada un dels participants.

Després de la deliberació per part del jurat, la presentadora del concurs, Lu Tianling, ha revelat la classificació i s'han donat a conèixer els noms dels guanyadors i els seus premis.

En la categoria Universitària i Secundària, Eduard Lloret i Javier Tonijuan, s'han fet amb el primer lloc respectivament, sent els finalistes que participaran en la final nacional del concurs Pont a la Xina 2021. D'aquesta manera, optaran a un premi més important, podent viatjar a la Xina per representar Espanya a la final internacional. A més, els guanyadors també han obtingut un set de llibres i un curs de xinès de 60 hores a la FICB.

Finalment, el codirector de la FICB, Li Peihua ha tancat el concurs reconeixent l'esforç de tots i animant als concursants a seguir amb perseverança l'estudi de la llengua i la cultura xineses.

Moltes felicitats a tots!

Pots tornar a veure aquesta edició al nostre canal de YouTube: https://youtu.be/WaIA2Sj1yWM

 

rgpdue_sello.png