dj28102021

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa La FICB dóna la benvinguda a la nova codirecció

Notes de premsa

La FICB dóna la benvinguda a la nova codirecció

Codirectors de la FICBDes de març de 2021, la FICB compta amb una nova codirecció, formada pel Sr. Li Peihua, de la Universitat d'Estudis Estrangers de Pequín, i pel Sr. Minkang Zhou Gu, de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els codirectors han pres el càrrec com a relleu del Sr. Chang Shiru, de la Universitat d'Estudis Estrangers de Pequín, i el Sr. Javier Orduña, de la Universitat de Barcelona.

 

Assoliments de la nostra antiga codirecció

L'aportació a la FICB del Sr. Chang i el Sr. Orduña amb, respectivament, deu i quatre anys de trajectòria com a codirectors, ha estat altament valuosa, havent aconseguit en dues ocasions (2014 i 2018) el gran reconeixement internacional del Premi a l'Institut Confuci d'Excel·lència. Així mateix, en l’àmbit local, en 2015 l'Ajuntament de Barcelona va reconèixer la labor i el compromís de la FICB com a pont d'unió de la cultura xinesa i catalana amb la cessió per 30 anys d'una seu pròpia en el centre de la ciutat.

En més d'una dècada de vida, la FICB ha aconseguit posicionar-se i expandir-se, arribant a obrir noves Aules Confuci tant a Andorra com en col·legis de Catalunya i ha sabut formar una xarxa de col·laboració amb les universitats catalanes pràcticament única en el món: el Macroconfuci. A més, el nombre de cursos, alumnat i activitats acadèmiques i culturals s'han incrementat i diversificat àmpliament en aquests anys, posicionant-se com a referent de la llengua i cultura xineses a Catalunya.

Una nova codirecció de prestigi

Aquesta nova etapa de codirecció sota la batuta dels Srs. Li i Zhou promet ser igual de fructífera:

El Sr. Li Peihua, es va graduar en la Facultat d'Estudis Hispànics i Portuguesos en la Universitat d'Estudis Estrangers de Pequín en 1982. Des de llavors, ha ocupat càrrecs de gran rellevància, sent vicepresident de diverses empreses xineses d’infocomunicacions i vicepresident de l'empresa mixta de tecnologia. A més, la seva aportació en l'àmbit acadèmic també ha estat considerable, sent editor de la revista xinesa “Political Science Abroad” de l'Acadèmia de Ciències socials de la Xina i ha publicat diversos articles i llibres en les seves recerques acadèmiques.

El Sr. Minkang Zhou Gu, originari de Xangai, es va establir a Barcelona en 1985 i va obtenir el títol de doctor en Traducció i Estudis Interculturals per la Universitat Autònoma de Barcelona en 1995. Actualment és director del Centre d'Estudis i Recerca sobre Àsia Oriental (CERAO) de la UAB i professor del Grau d'Estudis d'Àsia Oriental i vicepresident European Associant of Chinese Teaching i ha publicat diversos articles i llibres en les seves recerques acadèmiques.

La gran experiència de la codirecció en el lideratge empresarial sumada al seu ampli coneixement del món acadèmic, dota a la nova codirecció d'unes qualitats idònies per a portar a la FICB cap a una nova era d'expansió, promoció i èxits.

rgpdue_sello.png