dt19012021

 horari calendari acadèmic

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa La FICB amb la 17a edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic

Notes de premsa

La FICB amb la 17a edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic

#fesnits2020En un any marcat per la pandèmia, el Festival Nits de cinema oriental ha presentat la seva 17a edició a Vic, portant el cinema i la cultura asiàtiques al centre de Catalunya.

El festival ha tingut lloc del 23 al 26 de juliol, en els espais habituals, en un format comprimit, aforament limitat i amb totes les mesures higièniques i de seguretat. La Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB) no ha volgut perdre la oportunitat de participar en aquesta edició especial, per això, els seus directors Chang Shiru i Javier Orduña van assistir virtualment a la clausura del Festival al Cinema Vigatà diumenge 26 de juliol a la tarda. Durant l’acte també es va presentar un vídeo que resumia les activitats culturals i acadèmiques de la FICB durant els darrers anys.

Enguany el Festival Nits ha presentat un total de 31 films, dels quals 8 xinesos, incloent cintes d’animació, acció, arts marcials, fantasia, comèdia i drama, a més de 18 activitats culturals vinculades amb Àsia i 3 nits temàtiques. El thriller xinès “Sheep Without a Shepherd” ha estat la gran guanyadora d’aquesta edició, fent-se amb el premi del jurat, la crítica i el “Gat de la sort” del públic.

L’incondicional públic del Festival ha participat en les sessions de cinema i en les activitats paral·leles seguint totes les mesures de seguretat i higiene establertes per l’organització. D’aquesta manera, el Festival Nits de cinema oriental de Vic ha demostrat que, en temps de dificultats, la cultura es segura, i, el més important, ens uneix.

Més informació a https://cinemaoriental.com/

rgpdue_sello.png