dg24012021

 horari calendari acadèmic

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa Informació sobre el nou Examen HSK

Notes de premsa

Informació sobre el nou Examen HSK

Nuevo Examen HSK

Últimament, notícies com ara “HSK tindrà 9 nivells! La prova de nivell de xinès 3.0 arribarà aviat” s’han fet ressò dins i fora de la Xina. Les inquietuds i consultes dels estudiants de xinès i professors que es dediquen a l’ensenyament internacional d’aquest idioma han estat constants. Per tal de donar resposta aquestes preocupacions, s’ha d’entendre la relació entre els “Estàndards de nivell de xinès en l’ensenyança internacional” i la prova de competència de xinès (HSK).

 

Amb el desenvolupament de la didàctica de l’idioma xinès i els seus canvis en les necessitats globals de l’ensenyament i l’aprenentatge, s’ha vist necessari ajustar els “Estàndards Internacionals de Competència en Xinès” (publicats per la Seu de l’Institut Confuci al 2007). Al 2017, es va començar una investigació per tal de desenvolupar uns nous estàndards, amb l’objectiu de millorar contínuament l’ensenyança i l’aprenentatge internacional del xinès, anomenats, “Estàndards del nivell de xinès en l’Ensenyança Internacional” (d’ara endavant, anomenats, “Estàndards de nivell”). Aquesta investigació ja s’ha completat, i per això es llançarà aquest nou programa a mitjans d’any.

“Estàndards de nivell” incorpora l’essència de la llengua i l’escriptura xinesa, basant-se amb les fortaleses d’altres proves estandarditzades de nivell d’idiomes en el món, incorporant l’experiència d’ensenyar xinès com a llengua estrangera i la didàctica internacional de xinès. A partir d’aquesta base, es divideix el nivell de xinès de parlants no natius en tres categories: principiant, intermedi i avançat. A la vegada, cada categoria es subdivideix en tres nivells més, resultant, en un total de nou nivells dividits en tres categories. Cada descripció del nivell inclou tres parts: habilitats de comunicació verbal, contingut de tasques temàtiques e indicadors quantitatius de la llengua. A més, descriu cada nivell des de cinc aspectes segons les seves capacitats per escoltar, parlar, llegir, escriure i traduir. “Estàndards de nivell” és un sistema estàndard professional, obert e inclusiu, que després del seu llançament, liderarà tots els camps internacionals del aprenentatge, ensenyament, examen i avaluació de l’idioma xinès, i es convertirà en un indicador important de la reforma i el desenvolupament de l’ensenyament internacional del xinès.

El canvi principal d’aquest nou “Estàndards de nivell” consisteix en tres nous nivells avançats, del 7 al 9. Un nivell més alt de l’idioma xinès que requereix que els alumnes puguin comprendre materials complexos de diversos àmbits i gèneres, portin a terme intercanvis i debats en profunditat; siguin capaços d’expressar-se sobre temes complexos de la vida social, professional, activitats diàries, investigació acadèmica, així com, tinguin una organització flexible i efectiva del llenguatge, amb una lògica clara, una estructura rigorosa, un discurs coherent i raonable, i puguin comunicar-se decentment en diverses situacions; siguin flexibles al utilitzar diverses estratègies i recursos de comunicació per completar les tasques comunicatives, obtenir una comprensió profunda del coneixement cultural xinès i tenir una visió internacional i habilitats de comunicació interna cultural.

Amb aquest objectiu, s’ampliarà els nivells creant l’examen HSK de nivell avançat (nivell 7 al 9), amb la premissa de garantir l’estabilitat dels nivells HSK 1 al HSK 6. L’examen de nivell avançat està destinat principalment per a estudiants estrangers que s’especialitzen en la llengua i literatura xinesa, així com per a estudiants d’altres graus amb major competència en xinès i per a investigadors de sinologia en l’estranger. Les noves proves de nivell del 7 al 9, s’inclouran en un mateix examen, segons la nota obtinguda en aquest examen, s’obtindrà el nivell 7, 8 o 9. L’examen HSK Avançat (nivell 7 al 9) està programat per ser distribuït la primera meitat del pròxim any.

Publicarem la informació sobre l’examen al més aviat possible, per favor, estigui atent de les novetats.

Aquest text és una traducció de l'original xinès i el seu valor és exclusivament informatiu.

Chinese Testing International

2 de juny de 2020

Descarregar el text original en PDF

rgpdue_sello.png