dc20012021

 horari calendari acadèmic

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa La Fundació Institut Confuci de Barcelona acull la Final Nacional del Pont a la Xina 2020

Notes de premsa

La Fundació Institut Confuci de Barcelona acull la Final Nacional del Pont a la Xina 2020

Final Nacional Pont a la XinaEl diumenge 14 de juny de 2020 s'ha celebrat per primera vegada de manera virtual la Final Nacional del concurs anual Pont a la Xina. Enguany, la Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB), coincidint amb el seu desè aniversari, ha estat l'amfitrió del certamen que reuneix els finalistes de les categories Secundària i Universitària dels concursos locals disputats durant el mes de maig als Instituts i Aules Confuci d’Espanya.

La celebració ha estat inaugurada amb les paraules del director local de la FICB, Javier Orduña, reconeixent l'esforç i motivació dels participants i del jurat pel seu interès en el concurs malgrat les dificultats de la situació actual. Així mateix, ha indicat l'auge que viu l'estudi del xinès i ha animat a continuar aprenent tant l'idioma com la cultura de la Xina pel seu gran valor en l'establiment de relacions internacionals. Després de la seva intervenció, l'Excel·lentíssim Ambaixador de la República Popular de la Xina a Espanya, el senyor Wu Haitao, ha remarcat al seu torn unes xifres que parlen per si mateixes: 50.000 persones estudien xinès a Espanya, contribuint a la construcció d'un “pont” de simpaties que escurcen les distàncies culturals entre tots dos i contribueixen a l'ajuda mútua entre tots dos en moments difícils com els que vivim recentment.

El concurs ha comptat també amb la participació d'un magnífic jurat format pels directors locals i xinesos de les Aules Institut Confuci d'Andalusia, la Fundació Institut Confuci de Barcelona, els Institut Confuci de la Universitat de Castella-la Manxa, Universitat de Granada, Universitat de Las Palmas de Gran Canaria, Universitat de Lleó, Universitat de València, Universitat de Saragossa, així com l'Institut Confuci de Madrid.

Després de gaudir de tot el talent desplegat pels participants en les seves actuacions, el seu alt nivell d'idioma xinès en els discursos i el seu ampli coneixement en cultura xinesa en la ronda de preguntes, els vots del jurat han determinat que els guanyadors del primer premi siguin, Agustina Tanying Campoy (León) i Diego Morros (Madrid), en les categories Secundària i Universitària respectivament. A més de rebre un lot de fabulosos premis, seran els representants d'Espanya en la Final Internacional del Concurs Pont a la Xina 2020. 

<p">Tal com subratlla Lídia Tubert, organitzadora i responsable d'activitats culturals de la FICB, cal destacar l'alt nivell de participació que ha tingut enguany el concurs, comptant amb 5 participants en la categoria Universitària i 9 en la categoria de Secundària. Així doncs, malgrat que el concurs no s'hagi pogut celebrar de manera presencial, tant els participants com l'organització s'han adaptat perfectament a les circumstàncies actuals.

Sens dubte, ha estat un matí molt agradable i especial que ha finalitzat amb les paraules d'agraïment del director xinès de la FICB, Chang Shiru, qui ha felicitat els guanyadors i a tot l'equip, fent èmfasi en el bon desenvolupament del concurs malgrat la poca experiència que existeix en aquesta mena d'esdeveniments en directe en línia. Per a aquells que no han pogut fer-se amb els primers llocs, ha enviat un missatge d'ànim per a continuar esforçant-se en futures convocatòries.

Material audiovisual

rgpdue_sello.png