dj06082020

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa La FICB presenta el llibre "Historia del cine chino" i el Cineclub

Notes de premsa

La FICB presenta el llibre "Historia del cine chino" i el Cineclub

Historia del cine chinoEl dimecres 22 de maig va tenir lloc la presentació a la seu de la FICB del nou cicle del CineclubFICB "La Xina: 5 mirades de dona" que destaca en aquesta edició el treball de cinc directores xineses. Per a l'ocasió, Ricard Planas va presentar el seu llibre Història del cine chino (Editorial Berenice-Almuzara, 2019) en companyia de Gloria Fernández, directora de CineAsia i de Quim Crusellas, director del Festival Nits de cinema oriental de Vic.

 

Gloria Fernández va presentar les pel·lícules del cicle i als seus directores, destacant la llarga tradició de directores en la indústria cinematogràfica xinesa des dels seus inicis i la seva continuïtat amb el present. Ricard Planas va recórrer el paper fonamental de les directores pioneres del cinema xinès i de les seves successores, algunes d'elles professores de la cinquena i la sisena generació de directors xinesos que van aconseguir reconeixement en els festivals internacionals. L'autor ens va parlar de les motivacions que l'han portat a recollir la producció cinematogràfica xinesa en un llibre que segur es convertirà en obra de referència tant per a estudiosos com curiosos. Per la seva banda, Quim Crusellas va presentar la 16a edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic. Com a primícia va avançar la presència de la directora novella Li Jiangxiang i de la seva pel·lícula Spring Sparrow, així com la projecció de la pel·lícula d'acció Golden Job.

Per acabar, la coordinadora d'activitats culturals de la FICB, Lídia Tubert, va agrair al públic la seva assistència oferint 10 entrades dobles per a la preestrena de l'última pel·lícula de Jia Zhangke La cendra és el blanc més pur, que tindrà lloc el proper dimarts 28 de maig a cinemes Boliche.

El cicle "La Xina: 5 mirades de dona" tindrà inici el proper dimecres 29 de maig amb la projecció de la pel·lícula Buddha Mountain (2010) de la directora Li Yu.

Material audiovisual

Presentación el libro “Historia del cine chino” y el Cineclub

rgpdue_sello.png