dg17112019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa Llibres, cal·ligrafia i proverbis xinesos a la FICB

Notes de premsa

Llibres, cal·ligrafia i proverbis xinesos a la FICB

Sabiduría de la antigua ChinaEl dia 9 de maig de 2019, va tenir lloc a la seu de la Fundació Institut Confuci de Barcelona la presentació del llibre Sabiduría de la antigua China. Proverbios, cuentos y leyendas del chengyu sota el guiatge de l’autora María Eugenia Manrique. L’obra exposa les cal·ligrafies de diversos chengyu (proverbis xinesos), il·lustrats per la mateixa autora, i acompanyats d’explicacions senzilles i històries relacionades amb cadascun del proverbis.

 

L’esdeveniment va ser inaugurat per Agustín Pániker, director de l’editorial Kairós, que va presentar als participants i va destacar el treball realitzat juntament amb l’escriptora. Fou seguit per la intervenció de Manuel Pavón, que va il·lustrar als assistents amb una breu introducció al fascinant món dels chengyu. Seguidament, María Eugenia Manrique va exposar el procés d'elaboració del seu llibre en una mostra de versatilitat com a investigadora i artista, l’explicació va estar acompanyada de diverses anècdotes i dades. Sense perdre l’atenció dels assistents, que van completar l’aforament de la sala, l’autora va delectar l’audiència amb una demostració magistral de cal·ligrafia, escrivint un dels chengyu inclosos al llibre:《愚公移山》(Ancià que mou muntanyes).

L’acte va finalitzar amb l’entrega a la FICB, per part de l’artista, d’una pintura d’orquídies, flor que representava l’elegància i la modèstia per a Confuci, i que va recollir en nom de la FICB Lídia Tubert, coordinadora d’activitats culturals.

Material audiovisual

Presentación del libro: “Sabiduría de la antigua China"