dt26052020

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa La FICB participa a la II Conferencia Internacional d’Estudis Contemporanis sobre la Xina de l’IC de León

Notes de premsa

La FICB participa a la II Conferencia Internacional d’Estudis Contemporanis sobre la Xina de l’IC de León

Promocionant la cultura xinesaEls dies 2 i 3 de maig de 2019, va tenir lloc a la seu de l'Institut Confuci de la Universitat de León (IC-ULE) la II Conferència Internacional d'Estudis Contemporanis sobre la Xina, sota el lema "Diàleg i Contacte entre Orient i Occident" . L'esdeveniment va ser inaugurat per Juan Francisco García Martín, rector de la Universitat de León; Zhong Xiwei, cap de la Secció d'Educació de l'Ambaixada de la Xina a Espanya, i els directors xinès i local de l'IC-ULE, Chen Chen i Óscar Fernández Álvarez.

 

La conferència va comptar amb nombrosos assistents, tant estudiants com experts i acadèmics d'Espanya, Europa, Amèrica Llatina i la Xina, i va cobrir gran varietat de temes vinculats amb la història, la cultura, la llengua, la societat i l'economia de la Xina en un fòrum que, en aquesta segona edició, s'ha consolidat com un dels més importants en l'àrea dels Estudis Xinesos a Espanya.

La Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB) ha mostrat el seu suport a aquesta iniciativa des de la seva primera edició el 2018, que va comptar amb la participació del codirector Chang Shiru en qualitat de ponent inaugural convidat. En aquesta ocasió, la FICB va estar representada pel responsable de l'àrea acadèmica, Manuel Pavón, qui va oferir la ponència "La promoció cultural de la Xina i el context de recepció".

La FICB ha mostrat en els últims anys el seu suport als estudis relacionats amb la llengua i la cultura xineses mitjançant el projecte propi "Confuci Acadèmic", que inclou seminaris i una publicació en preparació, alhora que dóna suport a projectes significatius d'altres Instituts Confuci del seu entorn, amb la perspectiva d’impulsar les disciplines de la Sinologia i els Estudis Xinesos, tot contribuint a la socialització del coneixement en aquestes matèries