dt26052020

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa Delegacions de la UB i del Macro-Confuci a la Xina obren un nou capítol de cooperació

Notes de premsa

Delegacions de la UB i del Macro-Confuci a la Xina obren un nou capítol de cooperació

Macro Confuci

En companyia del codirector xinès de la FICB, Chang Shiru, i del codirector local, Javier Orduña, Joan Elias, rector de la Universitat de Barcelona (UB), va visitar la Universitat de Zhejiang a Hangzhou el passat 15 de març. Elias va celebrar una reunió amb el vicerector d'aquesta universitat, Dr. Wu Zhaohui, i amb els responsables de l'Oficina d'Intercanvi i Cooperació Internacional i de l'Escola de Llengües i Cultures Estrangeres i Intercanvi Internacional de la universitat.

 

Rector i vicerector van presentar els avenços de les seves respectives institucions en matèria d'especialització i internacionalització, tot constatant la coincidència d'interessos en matèria de biomedicina, arqueologia i llengües. En matèria d'intercanvi de llengües, es va plantejar la possibilitat que estudiants de la Facultat de Filologia Hispànica de la Universitat de Zhejiang cursin estudis a Barcelona, el qual els permetria realitzar les seves pràctiques a la FICB. Al seu torn, estudiants de la Universitat de Barcelona podrien acudir a la Universitat de Zhejiang per a realitzar cursos reglats o assistir a cursos d'estiu.

La reunió va culminar amb la signatura d'un conveni de cooperació entre ambdues universitats. L'acord permet que en el futur tots dos centres puguin emprendre accions d'intercanvi de professorat i d’estudiants, així com visites interuniversitàries de prospecció.

En el matí del 18 de març de 2019, la delegació del Macro-Confuci de la FICB va visitar la Universitat d'Estudis Estrangers de Beijing (BFSU, segons les seves sigles en anglès). Presidida per Joan Elias, rector de la UB, i la integraven: Miquel Nicolau, Rector de la Universitat d'Andorra; Neus Vila, Vicerectora d'Estudiants de la Universitat de Lleida; Sílvia Simon, Delegada del Rector per a la Promoció i la Divulgació de la Universitat de Girona; John Style, Vicerector d'Internacionalització de la Universitat Rovira i Virgili; Josep Franch, Degà d'ESADE Business School; Josep Maria Carbonell, Degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna i els codirectors xinès i local de la FICB, que van rebre una excel·lent acollida.

A la BFSU, els representants dels set centres universitaris de Catalunya i Andorra van departir i van aprofundir en temes de cooperació i intercanvi amb els representants del centre universitari pequinès: el vicerector Yan Guohua; la directora de l'Oficina dels Instituts Confuci, Jin Limin; la directora del departament d'Afers Internacionals, Ke Jing; la directora executiva de l'Institut de Llengua Xina, Zhang Xiaohui; el director de l'Escola Internacional de Negocis, Niu Huayong; el director adjunt de l'Institituto d'Espanyol i Portuguès, Chang Fuliang; i el director adjunt de l'Institut d'Anglès, Xie Tao.

A partir dels intercanvis ja existents, especialment en matèria de cursos d'estiu, les universitats del Macro-Confuci van expressar el seu desig de fomentar l'intercanvi no només d'estudiants, sinó també de professors amb BFSU. Joan Elías, rector de la UB, va mostrar el seu interès en el programa de formació d'idiomes associat a disciplines professionals o científiques, sota el títol "idioma + una altra disciplina". En un clima de franca obertura a la cooperació, les dues delegacions van expressar la seva coincidència sobre la necessitat d'aprofundir en els intercanvis i de progressar en el mutu coneixement. D'aquesta manera, es van assolir les vies de cooperació i intercanvi ja existents.

A la tarda del mateix 18 de març, la delegació del Macro-Confuci va visitar Hanban, seu central de l'Institut Confuci. Hi va ser rebuda pel seu vicepresident, Zhao Guocheng, pel director del Departament per a Europa, Yang Jincheng, i la responsable dels IC d'Espanya i Portugal, Wei Jing. Els representants de Hanban van dispensar a la delegació de Catalunya i Andorra una càlida acollida, i van mantenir amb ells una conversa distesa. Durant el col·loqui, ambdues parts van repassar el vigorós desenvolupament de la FICB, coincidint en la importància de mantenir-se oberts i receptius cap a les iniciatives d'intercanvi i cooperació que es despleguin.

Després de la reunió a Hanban, la delegació d'universitats catalanes i d'Andorra integrants del Macro-Confuci va ser rebuda a l'Ambaixada d'Espanya per l'ambaixador espanyol a la Xina, Rafael Dezcallar, en companyia del ministre plenipotenciari, José Luis García Galán, i per la consellera d'Educació, Gisela Conde. L'ambaixador va donar la benvinguda a tota la delegació i va departir amb els seus membres sobre l'atractiu de les universitats catalanes a la Xina i la importància d'abordar l'intercanvi acadèmic amb la millor coordinació possible. La delegació va agrair la gentilesa de ser rebuda en la pròpia Ambaixada, així com les observacions de l'ambaixador en matèria de relacions internacionals.

Durant els propers dies, la delegació es desplaçarà a Guangzhou, on mantindrà diàlegs d'alt nivell i participarà en una sessió de formació cultural, entre d'altres activitats.

Material audiovisual

Delegación Macro Confucio a China 2019