dl16092019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa La FICB participa a la celebració de l’any nou xinès a la UdL

Notes de premsa

La FICB participa a la celebració de l’any nou xinès a la UdL

Año Nuevo Chino a la UdLEl passat divendres 22 de febrer de 2019 la Universitat de Lleida (UdL) va commemorar l'any nou xinès a la seva seu amb el suport de la FICB. L'esdeveniment va combinar activitats culturals i acadèmiques i va comptar amb la presència d’estudiants, professors i personalitats del món de la sinologia.

 

L’acte es va iniciar amb les intervencions de Neus Vila, vicerectora d'Estudiants de la UdL; Àstrid Ballesta, vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació de la UdL; Chang Shiru, director de la Fundació Institut Confuci de Barcelona; Xavier Terrado, responsable del Diploma d’Estudis Hispànics de la UdL; i Joan Julià, director de la Càtedra d'Estudis Asiàtics de la UdL.

Entre les activitats programades, cal destacar la conferència a càrrec de Manel Ollé, coordinador del Màster en Estudis Xinesos de la Universitat Pompeu Fabra; i la inauguració de l'exposició "L'àlbum Frandon: fotografies de Juan Mencarini al Fuzhou de 1890", cedida per la FICB a la UdL, i que va comptar amb una presentació i visita guiada del comissari, Xavier Ortells.

La Universitat de Lleida forma part de la xarxa Macro-Confuci des de l’any 2014, des de llavors, la FICB i la UdL han col·laborat en múltiples projectes, tant pel que fa a la realització d’activitats culturals i acadèmiques, com a les convocatòries dels exàmens oficials de xinès.