dt17092019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa

Notes de premsa

Vic dona la benvinguda al Festival Nits de cinema oriental amb el drac i el lleó de la FICB

Festival Nits de cinema oriental de VicDilluns 15 de juliol el Festival Nits de cinema oriental de Vic ha arrencat en la seva 16a edició. La organització ha volgut agrair als col·laboradors, patrocinadors i nitòmans el seu suport durant 16 anys de festival amb un programa especial al Seminari de Vic.

Llegeix més...

El Festival Nits de cinema oriental presenta su programa 2019 en la FICB

Festival Nits de cinema oriental de VicEl passat divendres 5 de juliol de 2019 es va presentar en roda de premsa la 16ena edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic a la Fundació Institut Confuci de Barcelona.

Llegeix més...

El pintor xinès Wei Xiaorong exposa la seva obra per primera vegada a Europa

Wei XiaorongEl passat dijous 6 de juny va tenir lloc la presentació de l'exposició Wei Xiaorong · Pintura china contemporánea, a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona, organitzada conjuntament per l'Ajuntament de Badalona, la Universitat de Barcelona (UB) i la Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB). L'artista, un dels màxims exponents de la pintura lineal xinesa, hereu de la pintura tradicional reinterpretada a manera contemporani, és la primera vegada que realitza una exposició a Europa.

Llegeix més...

La FICB presenta el llibre "Historia del cine chino" i el Cineclub

Historia del cine chinoEl dimecres 22 de maig va tenir lloc la presentació a la seu de la FICB del nou cicle del CineclubFICB "La Xina: 5 mirades de dona" que destaca en aquesta edició el treball de cinc directores xineses. Per a l'ocasió, Ricard Planas va presentar el seu llibre Història del cine chino (Editorial Berenice-Almuzara, 2019) en companyia de Gloria Fernández, directora de CineAsia i de Quim Crusellas, director del Festival Nits de cinema oriental de Vic.

Llegeix més...

Els nous projectes de col·laboració amb l'Institut Ramon Llull

Institut Ramon LlullEl passat 15 de maig de 2019, el director xinès de la FICB, Chang Shiru, i el director local, Javier Orduña, van visitar l'Institut Ramon Llull. Van ser rebuts per la seva directora, Iolanda Batallé Prats, la directora de l'Àrea de Literatura i Pensament, Izaskun Arretxe, la directora de l'Àrea de Llengua i Universitats, Ariadna Puiggené, i la coordinadora del projecte, Victória Oliva. En aquesta reunió es va obrir un diàleg sobre els futurs projectes de col·laboració relacionats amb el català.

Llegeix més...

Llibres, cal·ligrafia i proverbis xinesos a la FICB

Sabiduría de la antigua ChinaEl dia 9 de maig de 2019, va tenir lloc a la seu de la Fundació Institut Confuci de Barcelona la presentació del llibre Sabiduría de la antigua China. Proverbios, cuentos y leyendas del chengyu sota el guiatge de l’autora María Eugenia Manrique. L’obra exposa les cal·ligrafies de diversos chengyu (proverbis xinesos), il·lustrats per la mateixa autora, i acompanyats d’explicacions senzilles i històries relacionades amb cadascun del proverbis.

Llegeix més...

La FICB participa a la II Conferencia Internacional d’Estudis Contemporanis sobre la Xina de l’IC de León

Promocionant la cultura xinesaEls dies 2 i 3 de maig de 2019, va tenir lloc a la seu de l'Institut Confuci de la Universitat de León (IC-ULE) la II Conferència Internacional d'Estudis Contemporanis sobre la Xina, sota el lema "Diàleg i Contacte entre Orient i Occident" . L'esdeveniment va ser inaugurat per Juan Francisco García Martín, rector de la Universitat de León; Zhong Xiwei, cap de la Secció d'Educació de l'Ambaixada de la Xina a Espanya, i els directors xinès i local de l'IC-ULE, Chen Chen i Óscar Fernández Álvarez.

Llegeix més...