dg26052019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa

Notes de premsa

La FICB presenta el llibre "Història del cinema xinès" i el Cineclub

Historia del cine chinoEl dimecres 22 de maig va tenir lloc la presentació a la seu de la FICB del nou cicle del CineclubFICB "La Xina: 5 mirades de dona" que destaca en aquesta edició el treball de cinc directores xineses. Per a l'ocasió, Ricard Planas va presentar el seu llibre Història del cinema xinès (Editorial Berenice-Almuzara, 2019) en companyia de Gloria Fernández, directora de CineAsia i de Quim Crusellas, director del Festival Nits de cinema oriental de Vic.

Llegeix més...

Llibres, cal·ligrafia i proverbis xinesos a la FICB

Sabiduría de la antigua ChinaEl dia 9 de maig de 2019, va tenir lloc a la seu de la Fundació Institut Confuci de Barcelona la presentació del llibre Sabiduría de la antigua China. Proverbios, cuentos y leyendas del chengyu sota el guiatge de l’autora María Eugenia Manrique. L’obra exposa les cal·ligrafies de diversos chengyu (proverbis xinesos), il·lustrats per la mateixa autora, i acompanyats d’explicacions senzilles i històries relacionades amb cadascun del proverbis.

Llegeix més...

La FICB participa a la II Conferencia Internacional d’Estudis Contemporanis sobre la Xina de l’IC de León

Promocionant la cultura xinesaEls dies 2 i 3 de maig de 2019, va tenir lloc a la seu de l'Institut Confuci de la Universitat de León (IC-ULE) la II Conferència Internacional d'Estudis Contemporanis sobre la Xina, sota el lema "Diàleg i Contacte entre Orient i Occident" . L'esdeveniment va ser inaugurat per Juan Francisco García Martín, rector de la Universitat de León; Zhong Xiwei, cap de la Secció d'Educació de l'Ambaixada de la Xina a Espanya, i els directors xinès i local de l'IC-ULE, Chen Chen i Óscar Fernández Álvarez.

Llegeix més...

Primera Aula Confuci de Catalunya

Aula Confuci de Girona

La signatura del conveni entre la Fundació Institut Confuci de Barcelona i La Salle Girona per obrir la primera Aula Confuci de Catalunya va tenir lloc el passat 10 d’abril de 2019 a La Salle Girona.

Llegeix més...

La FICB celebra el concurs Pont a la Xina 2019

Concurs Pont a la XinaEl passat 5 d'abril, el concurs "Pont a la Xina" 2019 es va celebrar un any més amb èxit a la sala polivalent de la Fundació Institut Confuci de Barcelona. Una meravellosa oportunitat dedicada als estudiants de xinès i interessats de la cultura xinesa per demostrar el seu talent i habilitats.

Llegeix més...

Delegació d'universitats del Macro-Confucio visita GDUFS

Macro ConfuciEl dia 21 de març, la delegació del Macro-Confuci -integrada per representants de les universitats de Lleida, Rovira i Virgili, de Girona i d'ESADE i Blanquerna-Comunicació, així com de la FICB- va visitar a Guangzhou (Canton) la Universitat d'Estudis Estrangers de Guangdong. Va ser rebuda per Jiao Fangtai, vicerector del centre. A la reunió van assistir també Liang Xiaohong, de la Divisió de l'Oficina d'Afers Exteriors de Guangdong, i Zhou Guoping, sotsdirectora de la Divisió d'Intercanvi i Cooperació del Departament Provincial d'Educació de Guangdong.

Llegeix més...

Visita del Macro-Confuci a la Universitat de Jinan

Macro ConfuciEl divendres 22 de març, la delegació del Macro Confuci va visitar la Universitat Jinan, on van ser rebuts per Lin Ruopeng, secretari del Comitè del PCX en aquesta universitat, i Hong An, vicerectora de la universitat. També van estar presents membres del Govern Popular de la Província de Guangdong: la directora adjunta de la Divisió per a Europa de l'Oficina d'Afers Exteriors, Yuan Luli; el responsable del personal de la mateixa Divisió, Jin Lin; i el responsable del personal de la Divisió d'Intercanvi i Cooperació del Departament Provincial d'Educació de Guangdong, Zhou Liuyu.

Llegeix més...