dg05072020

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Tertúlies literàries guiades sobre autors xinesos. Zhang Ailing | L'amor que fa caure ciutats

Cultura

Tertúlies literàries guiades sobre autors xinesos. Zhang Ailing | L'amor que fa caure ciutats

Eileen ChangLa Mediateca de Casa Àsia amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona organitza un cicle de tertúlies literàries guiades sobre novel·les d'autors xinesos. En aquesta cinquena tertúlia la trobada serà amb L'amor que fa caure ciutats de Eileen Chang.

 

Els interessats que s'inscriguin a l'activitat tindran l'oportunitat de llegir el llibre que la Mediateca els proporcionarà en préstec. A la sessió es comentaran les impressions que els lectors hagin tingut de la seva lectura, la connexió que han trobat entre la història, els personatges i la seva pròpia vida. S'analitzarà l'obra de l'autor, la repercussió que ha tingut en la literatura i en el seu entorn socioeconòmic i cultural.

L'amor que fa caure ciutats és una de les obres més conegudes de l'escriptora xinesa Zhang Ailing (1920-1995), també anomenada Eileen Chang. L'autora, esdevinguda mite i encara avui ferventment admirada pel públic xinès, ens narra en aquesta nouvelle una història d'amor sota les bombes de la guerra: no hi ha, però, heroïcitat en la seva perspectiva, sinó una comprensió lúcida i a voltes amarga de la condició humana, cosa que contrasta amb l'elevada poeticitat i exquisidesa de la llengua de Zhang. L'edició que es tractarà inclou també Setge, un relat de temàtica semblant, curt com fugaç és la trobada que narra, però d'una vivacitat extrema.

Els lectors que estiguin interessats en agafar en préstec el llibre, un cop inscrits, tenen 5 dies per recollir-lo a la Mediateca de Casa Àsia en el seu horari habitual: dilluns, dimecres i divendres de 10.00 ha 15.00 hi els dimarts i dijous de 15.00 ha 19.00 h. Només hi ha 12 exemplars disponibles!

La tertúlia serà guiada per Carla Benet Duran, llicenciada en Traducció i Interpretació per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Estudis Xinesos per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment exerceix com a professora associada a la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona i com a professora col·laboradora al Grau de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades de la Universitat Oberta de Catalunya. Ha traduït a escriptors xinesos com Yu Hua a El passat i a els càstigs (Males Herbes, 2013) i Zhang Ailing a L'amor que fa caure ciutats (Club Editor, 2016).

Informació de l'activitat

Dimarts 24 d'octubre,  19:00 h a 20.30 h

Seu de Casa Àsia (mapa)
Recinte Modernista de Sant Pa
Pavelló de Sant Manuel 
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167 Barcelona

Entrada gratuïta amb inscripció prèvia 

INSCRIPCIONS (Casa Àsia)

Organitza

Fundació Institut Confuci de Barcelona

Casa Àsia

rgpdue_sello.png