dc01042020

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Conferència “El Qigong Mèdic”

Cultura

Conferència “El Qigong Mèdic”

Conferència “El Qigong Mèdic” Diferents formes de qigong tradicional a la Xina estan relacionades amb la salut, els corrents espirituals de la Xina (taoisme, budisme i confucianisme) i les arts marcials. 

El qigong practicat amb finalitat higiènica o terapèutica es basa en els principis de la medicina tradicional xinesa. Hi ha estudis mèdics diversos que avalen alguns beneficis atribuïts a la pràctica del qigong. 

La Dra. Liu Yafei, aprofitant la seva breu visita a Barcelona, ens parlarà del qigong mèdic, o qigong terapèutic, un mètode eficaç per a prevenir les malalties i per a l’autocuració. És una ocasió única per conèixer millor aquesta disciplina amb una mestra de primer nivell. 

Continguts de la conferència

  1. Introducció: Què és el qigong?
  2. Què és el qigong mèdic?
  3. Quins coneixements s'han de tenir per a la seva pràctica.
  4. Demostració pràctica de qigong mèdic, amb neiyanggong com a exemple.  

Sobre la conferenciant 

La Dra. Liu Yafei és vicedirectora de l'Hospital de Qigong Mèdic de Beidaihe, filla de Sr. Liu Guizhen (fundador de l'hospital) i vicepresidenta de l'Associació Xinesa de Qigong Mèdic. 

Des de petita va aprendre qigong amb el seu pare, a través d'exercicis de qigong dinàmics i meditació profunda. Va estudiar medicina a la Universitat de Medicina Xinesa de Tianjin, província de Hebei. És autora de llibres i articles d'investigació diversos sobre qigong terapèutic i guanyadora el 1991 del premi del Ministeri de Sanitat pel seu llibre 《意念导引气功治疗颈椎病》 (Tractament de problemes cervicals a través de l’energia dirigida per concentració mental). També ha obtingut molt bons resultats en el tractament de malalties com ara la diabetis, problemes cardiovasculars, etc. 

La Dra. Liu té mols alumnes, no només a la Xina, sinó també a molts països occidentals, com ara Alemanya, Bèlgica, França, Japó, Rússia, EUA, etc. Ha desenvolupat el mètode del neiyanggong, per tal que la gent del món modern pugui practicar el qigong en la seva vida quotidiana.

Dades de la conferència 

Divendres 28 d'octubre a les 18h 

Fundació Institut Confuci de Barcelona
Sala Polivalente
c. Elisabets 10, -interior- | 08001 Barcelona (mapa)
<M> Catalunya L1, L3

Activitat gratuïta limitada a l'aforament de la sala, és necessària la inscripció: 
FORMULARI D'INSCRIPCIÓ TANCAT

Idioma de la conferència: xinès amb traducció consecutiva a l'espanyol.

Organitza

Fundació Institut Confuci de Barcelona

Instituto de Medicina China de Barcelona

Col·labora

Casa Asia