dg09052021

 horari calendari acadèmic

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Webinar “Investigar a la Xina: oportunitats i experiències”

Cultura

Webinar “Investigar a la Xina: oportunitats i experiències”

WebinarEn diversos països asiàtics hi ha desplegat un gran talent espanyol representat per investigadors que participen de manera activa en diferents ecosistemes de coneixement entre els quals destaquen el de la investigació científica i tecnològica a la Xina.

El pròxim 25 de febrer Casa Àsia, la Fundació Consell Espanya Xina, i la Xarxa d’Investigadors Xina-Espanya (RICE) organitzen el seminari en línia "Investigar a la Xina: oportunitats i experiències", dirigit a estudiants (graduats, doctorands d’últim any i investigadors postdoctorals) interessats a emprendre una carrera investigadora al país asiàtic.

El seminari consistirà en una taula rodona moderada per la periodista Ana Fuentes, ex corresponsal a Àsia, i en la qual participaran quatre experts de diverses àrees que han desenvolupat part de les seves investigacions a la Xina.

Programa

Benvolguda

 • Eva Garrido, directora de la Fundación Consejo España China
 • Amadeo Jensana, director d'Economia i Empresa de Casa Àsia
 • Pedro Laborda, president de RICE China

Taula rodona

Moderada por: Ana Fuentes, periodista, excorresponsal en Asia

 • Carmen Morcelle, postdoc en Fudan University (Xangai) des de 2018 fins al 2020. Biologia molecular i cel·lular (Biomedicina)
 • Carlos Navarrete, cap grup en el Wilczek Quantum Center de la Universitat Xangai Jiao Tong des 2019. (Física quàntica)
 • Nerina Piedra, professora d’espanyol i investigadora de cognició i didàctica de la llengua. Peking University / Universitat de València. (Lingüística computacional)
 • Pedro Laborda, professor catedràtic i cap de grup des de 2019 a Nantong University (Fitopatologia)

Perfil dels participants

 • Carmen Morcelle: llicenciada en Biologia a la Universitat d’Alcalá i doctorada en Biomedicina per la Universitat de Barcelona, entre 2018 i 2020 es va incorporar com a postdoc al Molecular and Cellular Biology Lab (MCB), dins dels Instituts de Ciències Biomèdiques de la Universitat de Fudan, a Xangai.
 • Carlos Navarrete: va estudiar Física Teòrica i es va doctorar en Òptica Quàntica a la Universitat de València. Va ser investigador i cap de grup en els Instituts Max Planck d’Òptica Quàntica i de Ciències de la Llum. Des d’abril de 2019 és professor associat i cap de grup al Wilczek Quantum Center de la Universitat Xangai Jiao Tong.
 • Nerina Piedra: graduada en Llengües Modernes i màster en didàctiques del xinès i estudis d’Àsia Oriental per la Universitat de Granada. Va ser professora d’espanyol a la Universitat de Pequín entre 2018 i 2020.
 • Pedro Laborda: llicenciat en Química Orgànica, va realitzar tasques d’investigador postdoctoral a la Nanjing Agricultural University. Al 2018 va aconseguir una plaça de professor titular a Jiangsu Academy of Agricultural Sciences i al 2019 va promocionar a professor titular a la Universitat de Nantong, on actualment dirigeix el seu propi grup de recerca.

Dades del webinar

Dijous 25 de febrer de 13.00 h a 14.15 h

En línia. Activitat gratuïta.

INSCRIPCIONS

Organitza

Casa Àsia, Fundación Consejo España China, i la Red de Investigadores China-España (RICE)

Col·labora

Ambaixada d’Espanya a la Xina, Fundación Areces, Institut Confuci de Madrid, Fundació Institut Confuci de Barcelona, Universidad Castilla-La Mancha i Instituto Confucio de la Universidad de Zaragoza.

rgpdue_sello.png