dc03032021

 horari calendari acadèmic

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Tertúlies literàries sobre autors/es xinesos/es: «La novena vídua» de Yan Geling

Cultura

Tertúlies literàries sobre autors/es xinesos/es: «La novena vídua» de Yan Geling

Tertúlies literàriesLa Mediateca de Casa Àsia amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona organitza un cicle de tertúlies literàries guiades sobre novel·les d’autors/es xinesos/es. Les tertúlies literàries guiades pretenen agrupar un grup de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d’obres d’una escriptora dirigides per una experta que ens ajudarà a analitzar l’obra de l’autora i la repercussió que ha tingut en la literatura i en el seu entorn socioeconòmic i cultural.

Cada mes es proposarà una lectura i el dia de la tertúlia els participants, juntament amb la conductora de la sessió, comentaran les impressions que hagin tingut de la seva lectura, la connexió que han trobat entre la història, els personatges i la seva pròpia vida.

Aquestes sessions s’impartiran en format en línia, el tercer dijous de cada mes, de març a juny, en grups de màxim 40 persones i seran gratuïtes.

En aquesta primera tertúlia la trobada virtual serà amb  “La novena vídua” (2006), de Yan Geling.

Dades de la traducció. Alfaguara (Ed.), 2011. Traducció directa de Núria Pitarque. Pàgines: 424. ISBN: 9788420406367.

La novena vídua recorre la vida de Wang Putao, una pobra òrfena que enviuda el 1944, quan la Xina viu sota la invasió japonesa. A partir d’aquest moment, l’autora recorre els avatars que pateix la seva protagonista i, amb ells, els esdeveniments que han marcat la història xinesa de la segona meitat de s. XX, des de la derrota del Japó i l’arribada dels comunistes a el poder, fins a les primeres mostres d’aperturisme dels anys 70.

Yan Geling (1958), novel·lista i guionista, és una de les autores més reconegudes i prolífiques de la literatura xinesa contemporània. Va publicar la seva primera novel·la el 1985, després d’haver servit com a ballarina per a l’Exèrcit d’Alliberament Popular durant la Revolució Cultural i haver treballat com a corresponsal durant la Guerra Sino-Vietnamita. Moltes de les seves obres s’han adaptat al cinema.

La tertúlia serà guiada per Belén Cuadra Mora, llicenciada en Traducció i Interpretació i màster en Estudis d’Àsia Oriental per la Universitat de Guanyada. Va viure quinze anys a la Xina, on es va formar en llengua i cultura xinesa a la Universitat d’Estudis Estrangers de Pequín i va treballar com a traductora i intèrpret de l’Ambaixada d’Espanya. Ha traduït al català obres de Yan Lianke, Qiu Miaojin i Lao She, entre d’altres autors. En l’actualitat compagina la traducció de llibres amb un doctorat sobre lingüística xinesa i traducció literària.

Les obres i dates proposades per a aquest cicle són les següents:

  • Dijous 22 d’abril: Encens, de Zhang Ailing
  • Dijous 20 de maig: Júblio, de Mo Yan
  • Dijous 17 de juny: El problema dels tres cossos, de Liu Cixin

On trobar les obres del cicle de tertúlies literàries xineses

Els llibres no seran proporcionats per Casa Àsia però sí afegirem una llista amb opcions per trobar els títols i ens poden contactar a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. si algú troba dificultat en aconseguir algun títol.

Inscripcions

Dijous 18 de març, de 18.30 h a 20.00 h

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.</> <>Activitat gratuïta.</> <>Casa Àsia, amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona. 

INSCRÍBETE AQUÍ

rgpdue_sello.png