dg20092020

 horari calendari acadèmic

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura L’Any Nou Xinès amb Barcelona, un espai de celebració i trobada intercultural

Cultura

L’Any Nou Xinès amb Barcelona, un espai de celebració i trobada intercultural

#AnyNouXinèsBCN

ACTIVITAT ANUL·LADA (saber-ne més)

#AnyNouXinèsBCN #CelebremBCN. L’1 de febrer, els voltants de l’Arc del Triomf s’omplen d’activitats lúdiques i culturals per celebrar l’arribada de l’Any del Ratolí.

Els veïns i veïnes d’origen cultural xinès celebren aquests dies un dels moments més destacats del seu calendari tradicional: l’arribada de l’any nou. Concretament, comença l’any 4718, que serà l’Any del Ratolí, símbol de l’espiritualitat i la bona sort.

 

Dissabte 1 de febrer, la comunitat xinesa compartirà aquest esdeveniment amb tota la ciutat: s’han programat per al llarg del dia un seguit d’activitats lúdiques, festives i culturals que es desenvoluparan als voltants de l’Arc del Triomf, al districte de l’Eixample.

La celebració començarà amb una desfilada amb la participació de dracs xinesos i catalans, i continuarà fins a les 20 hores amb diversos espectacles i mostres culturals xineses. El programa és el següent:

  • Inici de la desfilada. Al parc de l’Estació del Nord, a partir de les 11.30 hores
  • Espectacles a l’escenari del passeig de Lluís Companys, de 12.30 a 14.00 hores i de 17.00 a 19.00 hores
  • Fira gastronòmica i cultural al passeig de Lluís Companys, de 10.00 a 20.00 hores

L’Any Nou Xinès s’ha consolidat com una de les cites més populars del calendari festiu de la ciutat. Enguany, a més, incorpora diverses novetats, com els tallers d’elaboració de cometes i fanalets o l’oportunitat d’emprovar-se vestits tradicionals xinesos.

Dinamisme comunitari

La celebració de l’Any Nou Xinès amb Barcelona està organitzada per entitats de cultura popular xinesa i de cultura tradicional catalana de la ciutat, juntament amb altres organitzacions com la Fundació Institut Confuci de Barcelona i Casa Àsia. Té el suport de l’Ajuntament de Barcelona en el marc de la campanya #CelebremBCN.

La cita és una ocasió per conèixer de prop les arrels culturals de molts veïns i veïnes de la ciutat, i permet tastar-ne plats tradicionals com el zongzi (arròs embolicat amb fulla de bambú), la sopa de vedella de Qingtian, les tapes cantoneses…

També és un bon moment per fer visible el dinamisme del teixit associatiu de la comunitat xinesa de Barcelona, ja que l’organització de l’Any Nou Xinès és possible gràcies a la participació d’una seixantena d’entitats i més de mil persones voluntàries.

Aquest impuls comunitari té, a més, un destacat component intercultural perquè l’organització i la celebració de l’esdeveniment incorporen també altres agents dels barris, com ara els joves Diables Trapelles de Sant Antoni que, enguany, han preparat una sorpresa per a la desfilada.

A les xarxes socials, es pot seguir tota l’activitat relacionada a través de l’etiqueta #AnyNouXinèsBCN.

Descàrregues

rgpdue_sello.png