dv30072021

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura La traducció del xinès a Espanya: literatura i cinema

Cultura

La traducció del xinès a Espanya: literatura i cinema

@TXICCEl Grup de Recerca sobre Traducció Xinès-Espanyol/Català (TXICC) es complau a anunciar el llançament de dues bases de dades d'accés obert que són producte d'anys de recerca de les seves investigadores.

 

D'una banda, es tracta de “El cine chino traducido en España”, que conté totes les pel·lícules originàries de territoris de parla xinesa que han arribat a Espanya a través de canals diferents, com, per exemple, el cinema i els festivals. Aquesta base de dades pretén oferir una imatge real sobre quin tipus de cinema xinès ens arriba i proporcionar dades per analitzar el cinema xinès des de la perspectiva de la traducció audiovisual.

De l'altra, “La literatura china traducida en España” és una base de dades bessona que recull tota la literatura xinesa publicada al nostre país i que ha estat traduïda a alguna de les seves llengües oficials. El seu objectiu és proporcionar dades empíriques que permetin analitzar diferents aspectes de la literatura xinesa a través de la traducció literària, com, per exemple, la (in)visibilitat del traductor i la repercussió de determinades obres a través de les seves edicions i traduccions.

Les dues bases de dades són dinàmiques, ja que es van actualitzant regularment i neixen amb vocació de transferència a la societat, ja que el seu interès sens dubte transcendeix l'àmbit acadèmic.

Els resultats del projecte, que s'ha pogut materialitzar gràcies al suport econòmic de la Fundació Institut Confuci de Barcelona i del Departament de Traducció, d’Interpretació i d’Estudis de l’Àsia Oriental de la UAB, es presentaran el dia 12 de desembre a les 18h a la seu de la Fundació Institut Confuci de Barcelona.

Comptarem amb la presència de les investigadores a càrrec del projecte: Sara Rovira-Esteva, Helena Casas-Tost, Irene Tor-Carroggio, Mireia Vargas-Urpí, que ens explicaran les motivacions darrere d'aquesta idea, el llarg i ardu procés de creació, les funcionalitats i el potencial que té en el disseny actual.

Dades de l’activitat

Dijous 12 de desembre de 2019 a les 18:00h

Fundació Institut Confuci de Barcelona
Sala Polivalente
c. Elisabets 10, -interior- | 08001 Barcelona (mapa)
<M> Catalunya L1, L3.

Entrada gratuïta prèvia inscripció. Aforament limitat.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Organitza

Grup de Recerca sobre Traducció Xinès-Espanyol/Català (TXICC)

Fundació Institut Confuci de Barcelona

Departament de Traducció, d’Interpretació i d’Estudis de l’Àsia Oriental de la UAB

 

rgpdue_sello.png