dv28022020

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Presentació del llibre: "El arte del engaño”

Cultura

Presentació del llibre: "El arte del engaño”

El arte del engañoMalgrat ser un dels llibres més traduïts i versionats de la història, L'art de la guerra de Sunzi es veu, encara avui, embolcallat d’una aura de misteri i desconeixement. Daniel Tubau ens ofereix amb “El arte del engaño” una completa visió d’aquest gran clàssic de l'estratègia.

 

Tubau defensa que L'art de la guerra és un llibre de múltiples i fascinants lectures. Descobrirem quin lloc ocupa aquest clàssic entre els tractats d'estratègia militar, si va ser emprat per Napoleó, pel primer emperador xinès o per Mao Zedong; si l'art de la guerra és, encara que sembli paradoxal, un art de la debilitat, que empra tècniques considerades tradicionalment «femenines», quin paper tenen l'endevinació i el càlcul, la importància de l'engany i de l'ús d'espies, com ha de comportar-se un estrateg suprem en la guerra, així com l'adaptació a circumstàncies canviants o imprevistes. També entendrem les raons que han fet que sigui emprat com a llibre de text fonamental a les escoles militars i que s'hagi convertit en un manual per a executius, empresaris i polítics, o que els seus consells s'apliquin gairebé a qualsevol terreny de la vida social.

El llibre inclou una traducció completa dels dos grans clàssics de l'estratègia, L'art de la guerra, de Sunzi, i Els 36 estratagemes xinesos, amb comentaris adjunts que ajudaran al lector, fins i tot al menys versat, a comprendre'ls en tota la seva profunditat.

Presentació a càrrec de:

Ana Aranda, traductora.

Daniel Tubau, autor.

Informació sobre l'activitat

Dimarts, 4 de desembre a les 18.30 h

Fundació Institut Confuci de Barcelona
Sala Polivalent
c. Elisabets 10, -interior- | 08001 Barcelona (mapa)
<M> Catalunya L1, L3

Activitat gratuïta limitada a l'aforament de la sala, cal inscripció:

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Organitza

Fundació Institut Confuci de Barcelona

Editorial Ariel