dg05072020

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Vetllada de celebració de l'Any Nou Xinès 2018: Exposició El Supercartellista, documental The Posterist i concert del grup GAS

Cultura

Vetllada de celebració de l'Any Nou Xinès 2018: Exposició El Supercartellista, documental The Posterist i concert del grup GAS

El cartellistaEl dijous 15 de febrer de 2018 la Fundació Institut Confuci de Barcelona, en col·laboració amb el Festival Nits de cinema oriental de Vic i el Grupo GAS, et conviden a participar en la vetllada de celebració de l'Any Nou Xinès 2018. La festa comptarà amb la inauguració de l'exposició "El Supercartellista. Cartells de cinema de Yuen Tai-Yung" i comptarà amb la projecció de la pel·lícula documental The Posterist (2016), per culminar de manera sonada amb el concert del grup de rock en xinès GAS.

Us esperem a tots per celebrar junts l'arribada de l'any del gos!

Informació sobre la vetllada

15 de febrer 2018 en la FICB a les 18:30 

Entrada gratuïta prèvia inscripció

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Programa de la vetllada

  • 18:30 h. Inauguració de l'exposició “El Supercartellista. Cartells de cinema de Yuen Tai-Yung”.
  • 18:40 h. Projecció de The Posterist (2016, dir. Hui See-Wai). Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=Wa-E1ykMaTs
  • 20:30 h. Concert del grup de rock GAS

Fundació Institut Confuci de Barcelona
Sala Polivalent
Elisabets 10, 08001 Barcelona (mapa) 

Sobre l'exposició “El Supercartellista. Cartels de cinema de Yuen Tai-Yung”

L’art de Yuen Tai-Yung és únic i universal perquè és l’autor de la majoria dels llegendaris cartells de les pel·lícules de Bruce Lee, Jackie Chan o els germans Hui, i és el responsable de la imatge dels grans èxits de productores com la Golden Harvest o Cinema City.

El mestre Yuen va convertir els símbols de l’època daurada del cine de Hong Kong en il·lustració, dibuixant i pintant centenars de cartells del període de 1975 a 1992. El Festival Nits de cinema oriental de Vic en col·laboració amb la Fundació Institut Confuci de Barcelona rendeixen homenatge a aquesta llegenda viva del cinema amb la projecció del documental The Posterist, realitzat pel fill del mític Michael Hui, i amb una exposició de deu dels seus millors cartells, entre els quals destaquen títols tan coneguts com Los SupercamorristasJuego con la MuerteMad Mission 2 o Mr Boo.

La exposició romandrà oberta del 15 de febrer fins al 2 de març de 2018 (entrada lliure en hores d'oficina).

Documental “The Posterist” (2017, dir. Hui See-Wai). 

Mr Yuen Tai-Yung (1941) és el creador de més de 200 pòsters d’algunes de les pel·lícules més emblemàtiques de l’època daurada del cine de Hong Kong (de 1975 a 1992). De les seves mans han sortit els àlter egos dibuixats de Bruce Lee, els germans Hui (Mr. Boo!), Jackie Chan o Stephen Chow.

Aquest documental ens mostra la recerca i retrobament d’aquest geni autodidacte, desaparegut durant molts anys del primer pla de la indústria del cine.

La banda GAS

La banda de Barcelona que està cridant l'atenció en l'escena musical no només per la qualitat de la seva música, sinó també per la seva peculiar elecció d'usar el xinès mandarí com a llengua de les seves cançons. El seu pop elegant, contundent i clar té un halo de sinceritat digne de recalcar-se amb les seves melodies encomanadisses, un aire a decadent rock amb tocs intimistes i sobretot amb identitat pròpia. Els textos estan plens de calor, color i sentiments.

Organitza

Fundació Institut Confuci de Barcelona

Festival Nits de cinema oriental de Vic

Grupo GAS

 

rgpdue_sello.png