CineClub FICB

modalidad
Presencial

dimecres 02 de Novembre , 18:30 h.

Lugar
Fundació Institut Confuci de Barcelona
Coste
Gratuït

CineClub FICB: L'actual cinema "noir" a la Xina

Publicat dimarts 15 de Novembre, 2022

D'un temps ençà el thriller és el gènere que més estan utilitzant els realitzadors xinesos com a vehicle per a reflectir les seves temàtiques. L'atmosfera, en un país que està experimentant un vertiginós creixement econòmic, és perfecte per a l'aparició de nous personatges: baixos fons, el desig pels diners ràpids, femme fatal, etc. De la mateixa manera que els Estats Units va tenir la seva època daurada per al cinema negre, la Xina l'està vivint des de principis del nou segle. Repassarem els thrillers més destacats que ha donat la cinematografia xinesa del nou mil·lenni. Com es veuen els canvis socials, polítics a través del cinema de gènere?

Presentació de les pel·lícules i cinefòrum

Totes les sessions comptaran amb una presentació breu a càrrec d'experts i amb un cinefòrum posterior a la projecció amb el públic assistent.

Organitza: Fundació Institut Confuci de Barcelona i CineAsia

Dates i lloc

Del 2 al 23 de novembre del 2022, dimecres a les 18:30.

Fundació Institut Confuci de Barcelona | Sala Polivalent
c. Elisabets 10, -interior- | 08001 Barcelona (mapa)
<M> Catalunya L1, L3.

Entrada gratuïta prèvia inscripció, aforament limitat.

PROGRAMA

Totes les pel·lícules es projectaran a VOSE

Dimecres 2 de novembre de 2022, 18:30h

Drug War

Director: Johnnie To. Any: 2012 Durada: 107 min. Gènere: Thriller.

Fabricar 50 grams de metamfetamina a la Xina comporta la pena de mort i Timmy Choi ha fabricat tones. Després d'un violent accident de laboratori, es troba sota la custòdia del Capità Zhang i té una única sortida per a deslliurar-se de la pena capital: convertir-se en informador i ajudar a l'equip encobert de Zhang a derrocar el poderós cartell per al qual ha estat cuinant. Però a mesura que els reluctants aliats es veuen obligats a comprimir mesos de treball policial en tot just 72 hores, la cada vegada més desesperada policia es veu desbordada.

https://www.youtube.com/watch?v=xypwVUFuGkk


Dimecres 9 de novembre de 2022, 18:30h

Black Coal

Dirección. Diao Yinan. Any: 2014. Durada: 106 min. Gènere: Thriller.

Ens trobem davant un dels thrillers més potents que ha donat la cinematografia xinesa en els últims anys. En una mina de carbó és assassinat un dels seus treballadors. El cos, mutilat, és repartit per diferents punts de Manxúria. Un investigador seguirà el cas que li portarà, cinc anys més tard a l'esposa de la primera víctima. Res és el que sembla en Black Coal, excepte l'escenari, sòrdid i incòmode en el qual se submergeix la narració, i la incomunicació, el silenci en el qual viuen els seus protagonistes. Diao Yinan aconsegueix atrapar a l'espectador amb una història que no es resoldrà fins a l'últim pla.

https://www.youtube.com/watch?v=tOCgxzhpED8


Dimecres 16 de novembre de 2022, 18:30h

Cliff Walkers (IMPASSE)

Dirección: Zhang Yimou. Any: 2021 Durada: 120 min. Gènere: Thriller.

Zhang Yimou compon una pel·lícula històrica d'acció finalment titulada internacionalment Cliff Walkers (Punt mort). Ambientada en Manxukuo, un estat titella de l'Imperi del Japó a la Xina en la dècada de 1930, la història segueix a quatre agents especials del Partit Comunista que tornen a la Xina després de rebre entrenament en la Unió Soviètica. Junts, s'embarquen en una missió secreta, però, després de ser venuts per un traïdor, l'equip es veurà envoltat d'amenaces per tots costats des del moment en què es llança en paracaigudes en territori enemic. En els terrenys nevats de Manxukuo, l'equip es posarà a prova fins al límit.

* Estrena en cinemes el divendres 18 de novembre a càrrec de Caramel Films

https://www.youtube.com/watch?v=-VQY9_U6Ww0


Dimecres 23 de novembre de 2022, 18:30h

Largo viaje hacia la noche

Dirección: Bi Gan. Any: 2018 Durada: 120 min Gènere: Thriller.

Després de guanyar el Premi a Millor director Emergent a Locarno amb la seva òpera prima, Bi Gan va presentar en el Festival de Cannes 2018 la seva segona pel·lícula, "Llarg viatge cap a la nit", que aviat es va convertir en una de les sensacions de l'edició, confirmant-lo com una de les veus emergents més estimulants de la nova cinematografia xinesa. Igual que un encreuament entre Tarkovski, Wong Kar Wai o Hou Hsiao-hsien, les novel·les de Modiano o la col·lecció de poemes de Paul Celan, "Rosella i Memòria", Llarg viatge cap a la nit és un obús a escala formal i emocional que ens embarca en una sort de noir romàntic, una història d'amor platònica fosa en la melancolia que, abans de res, penetra en les entranyes de la memòria i dels somnis per a embarcar a l'espectador en un viatge únic mai experimentat abans en el setè art.

https://www.youtube.com/watch?v=_8kIL2E1w8k

Joves de l'Eixample presenta diverses…

El Asian Film Festival Barcelona – AFFBCN…