dc23082017

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Cursos Cursos Cursos de cultura Els Juliols UB. La Xina: cuina i cultura gastronòmica

Cursos de cultura

Els Juliols UB. La Xina: cuina i cultura gastronòmica

Cuina xinesaLa Xina posseeix una de les gastronomies més riques i antigues del món. Les seves tradicions culinàries són el reflex d’una cultura refinada i ancestral que, no obstant això, és present de forma natural en l’alimentació quotidiana de la seva gent, per senzilla que sigui. Però, tot i ser una de les cuines més difoses internacionalment i malgrat ser present a totes les ciutats del món, és també una de les més desconegudes en la seva autèntica essència.

Aquest curs dona a conèixer les arrels i els fonaments d’aquesta gastronomia mil·lenària i proposa una sèrie de demostracions culinàries per conèixer de forma pràctica els ingredients, les tècniques i les característiques particulars dels diferents estils culinaris de la Xina.

Programa

  1. La gastronomia en la cultura xinesa: ingredients, tècniques i principals estils culinaris 
  2. Demostració culinària 
  3. Gastronomia terapèutica: alimentació i salut en la cultura xinesa 
  4. Demostració culinària 
  5. Tradicions i costums. Invitacions i banquets: cuina imperial i menjar popular 
  6. Demostració culinària 
  7. La cultura del te: història, varietats, protocol i propietats per a la salut 
  8. Demostració culinària 
  9. Tendències gastronòmiques de futur i nova cuina xinesa 
  10. Demostració culinària i degustació final

Professorat

  • Dr. Shiru Chang, professor de la Universitat d’Estudis Estrangers de Pequín (Xina) i director de la Fundació Institut Confuci de Barcelona.
  • Lam Chuen Soun, president d’honor de l’Associació de Restaurants Xinesos de Barcelona i propietari del restaurant "Shangai 1930".
  • Wing Tung Wong Cheng, xef, professor de cuina i propietari de "La cocina de Wong".
  • Heung Pok Lam Mai, xef del restaurant "Shangai 1930".
  • Huang Yi, professor de la Fundació Institut Confuci de Barcelona.

Data i lloc

Lloc: Escola Universitària d'Hosteleria i Turisme (CETT-UB), Avinguda de Can Marcet, 36 08035 Barcelona.
Data: tardes del 10 al 14 de juliol de 2017.

Preu i descomptes

Període de preu reduït (fins al 4 de juny de 2017)  Període de preu no reduït (a partir del 5 de juny de 2017) 
 Col·lectius amb descompte*  Públic general  Col·lectius amb descompte*  Públic general
 140 €   155 €  167 €  185 €

* Col·lectius que gaudeixen de descompte:

  • Comunitat UB:
    • Alumnat de la UB
    • Personal d'administració i serveis de la UB
    • Personal docent i investigador de la UB
    • Membres del Grup UB
    • Estudiants i antics estudiants de l’Àrea de Formació Complementària (Els Juliols, Escola d'Idiomes Moderns, Gaudir UB, Universitat de l'Experiència i Estudis Hispànics)
    • Socis del col·lectiu Alumni UB
  • Membres del club de subscriptors de La Vanguardia
  • Membres del club de subscriptors d'El Periódico

Ajuts i beques

Consulteu l'apartat Ajuts i beques a la pàgina web oficial del curs.

Procediment de matrícula