dl25062018

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa La FICB guardonada a la Gala de los III Premios Cátedra China

Notes de premsa

La FICB guardonada a la Gala de los III Premios Cátedra China

III Premios Cátedra ChinaEl passat 5 d’abril de 2017, es va celebrar la Gala de los III Premios Cátedra China a Madrid, en què la Fundació Institut Confuci de Barcelona fou guardonada amb un dels premis per la seva gran tasca de difusió de la llengua i cultura xineses i per la seva contribució a les relacions entre la Xina i Espanya. El Sr. Chang Shiru i la Sra. Helena Casas-Tost, directors de la FICB, van recollir el premi en representació de l’entitat. Els van acompanyar el vicerector de la Universitat de Barcelona, el Sr. Álex Aguilar, el vicerector de Relacions Internacionals de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Sr. Màrius Martínez, representants de La Salle i autoritats de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

 

A més de la FICB, es varen premiar altres institucions i figures destacades de diferents àmbits i sectors per les seves relacions amb Xina, com ara la Cambra de comerç i Inversions de la Xina a Espanya-CCINCE i el seu president, el Sr. Liu Jianjun, per la seva tasca de promoció de les relacions empresarials, comercials i d’inversió entre Espanya i la Xina; al Sr. Javier Serra, director general d’Internalització de l’Empresa-ICEX, per la seva feina com a conseller econòmic i comercial a Pequín; a la Sr.a Alicia Relinque, professora, investigadora i experta en llengua i literatura clàssica xineses, per la seva tasca de difusió i investigació sobre la literatura xinesa a Espanya, així com per la seva feina de traductora de literatura clàssica, i a la Sra. Paloma Sánchez, de la empresa hispanoxinesa The Art of Jewelry, com a pionera del disseny espanyol de joies a la Xina.

Com a novetat, en aquesta edició dels premis, es va lliurar el Premi d’Honor al Dr. Dong Yansheng, traductor del Quixot al xinès, pel seu paper destacat en acostar la literatura espanyola al públic xinès.

La cerimònia va comptar amb la inestimable presència de l’Excm. Sr. Lyu Fan, ambaixador de la República Popular de Xina a Espanya, i d’alguns dels seus consellers, de l’Excm. Ambaixador d’Espanya a la Xina i President d’Honor de Cátedra China, el Sr. Eugenio Bregolat, del Sr. Juan Llenya i del Sr. Pablo Bravo, membres del Claustre Cátedra China, del cònsol general de la Xina a Barcelona, el Sr. Tang Heng, de diversos senadors i diputats espanyols, d’autoritats de l’Ajuntament de Madrid i de representants empresarials.