dl25062018

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Tertúlies literàries guiades de la Xina. Yan Lianke | Los cuatro libros

Cultura

Tertúlies literàries guiades de la Xina. Yan Lianke | Los cuatro libros

Yan LiankeLa Mediateca de Casa Àsia amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona organitza un cicle de tertúlies literàries guiades sobre novel·les d'autors xinesos. En aquesta tercera tertúlia la trobada serà amb Los cuatro libros de Yan Lianke. Els interessats que s'inscriguin a l'activitat tindran l'oportunitat de llegir el llibre que la Mediateca els proporcionarà en préstec.

 

A la sessió es comentaran les impressions que els lectors hagin tingut de la seva lectura, la connexió que han trobat entre la història, els personatges i la seva pròpia vida. S'analitzarà l'obra de l'autor, la repercussió que ha tingut en la literatura i en el seu entorn socioeconòmic i cultural.

Los cuatro libros de Yan Lianke és una obra en què l’autor posa al descobert un dels períodes més sòrdids de la Xina maoista, que va sumir el país en la pitjor de les fams del segle XX. Un salt al buit, relegat a l’oblit per la historiografia oficial, que l’autor utilitza com a teló de fons en un experiment creatiu que qüestiona, sense embuts i de forma incisiva, no només els fets ocorreguts sinó la manera d’explicar-los.

Els lectors que estiguin interessats en agafar en préstec el llibre, un cop inscrits, tenen 5 dies per recollir-lo a la Mediateca de Casa Àsia en el seu horari habitual: dilluns, dimecres i divendres de 10.00 ha 15.00 hi els dimarts i dijous de 15.00 ha 19.00 h. Només hi ha 12 exemplars disponibles!

El dia de l'activitat, el 29 de juny, hauran de portar el llibre per procedir a la seva devolució.

La tertúlia serà guiada per Jesús Sayols, que actualment exerceix funcions acadèmiques a la Fundació Institut Confuci de Barcelona. És doctor en Estudis de la Traducció i llicenciat en Estudis d'Àsia Oriental. Ha col·laborat també amb la Universitat Oberta de Catalunya, on ha impartit assignatures de llengua, literatura, cultura i societat de la Xina. També ha treballat com a professor associat en el Departament de Traducció i Interpretació i d'Estudis d'Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els seus interessos giren al voltant de la traducció i la circulació de coneixement entre la Xina i Europa. En la seva última investigació, portada a terme a Hong Kong, ha analitzat la traducció al xinès de l'obra poètica de Federico García Lorca per Dai Wangshu durant la primera meitat del segle XX.

Dades de l'activitat

Dijous 29 de juny, de 19:00 h a 20:30 h

Seu de Casa Àsia (mapa)
Recinte Modernista de Sant Pa
Pavelló de Sant Manuel 
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167 Barcelona

Entrada gratuïta fins a completar l'aforament

INSCRIPCIONS (Casa Àsia)

Organitza

Fundació Institut Confuci de Barcelona

Casa Àsia