dl25062018

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Tertúlies literàries guiades de la Xina. Mo Yan | Cambios

Cultura

Tertúlies literàries guiades de la Xina. Mo Yan | Cambios

Mo YanLa Mediateca de Casa Asia con la colaboración de la Fundació Institut Confuci de Barcelona organitza un cicle de tertúlies literàries guiades sobre novel·les d'autors xinesos. En aquesta segona tertúlia la trobada serà amb Cambios de Mo Yan. Els interessats que s'inscriguin a l'activitat tindran l'oportunitat de llegir el llibre que la Mediateca els proporcionarà en préstec.

 

A la sessió es comentaran les impressions que els lectors hagin tingut de la seva lectura, la connexió que han trobat entre la història, els personatges i la seva pròpia vida. S'analitzarà l'obra de l'autor, la repercussió que ha tingut en la literatura i en el seu entorn socioeconòmic i cultural.

Cambios de Mo Yan és una novel·la autobiogràfica i una autobiografia novel·lada, emmarcada en els canvis polítics i socials esdevinguts a la Xina durant quatre dècades, des de 1969 fins a 2009. Prenent com a fil conductor el relat de la seva pròpia vida, l'autor ens presenta una sèrie d'anècdotes personals, d'històries mínimes, de retrats episòdics de la gent del carrer i ens transmet les seves preocupacions i els seus anhels en una societat que es troba sumida en un fluir constant de contradiccions.

Els lectors que estiguin interessats en agafar en préstec el llibre, un cop inscrits, tenen 5 dies per recollir-lo a la Mediateca de Casa Àsia en el seu horari habitual: dilluns, dimecres i divendres de 10.00 ha 15.00 h i els dimarts i dijous de 15.00 ha 19.00 h. Només hi ha 12 exemplars disponibles!

El dia de l'activitat, el 25 de maig, hauran de portar el llibre per procedir a la seva devolució.

La tertúlia serà guiada pel Dr. Jesús Sayols, que actualment exerceix funcions acadèmiques a la Fundació Institut Confuci de Barcelona. És doctor en Estudis de la Traducció i llicenciat en Estudis d'Àsia Oriental. Ha col·laborat també amb la Universitat Oberta de Catalunya, on ha impartit assignatures de llengua, literatura, cultura i societat de la Xina. També ha treballat com a professor associat en el Departament de Traducció i Interpretació i d'Estudis d'Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els seus interessos giren al voltant de la traducció i la circulació de coneixement entre la Xina i Europa. En la seva última investigació, portada a terme a Hong Kong, ha analitzat la traducció al xinès de l'obra poètica de Federico García Lorca per Dai Wangshu durant la primera meitat del segle XX.

Dades de l'activitat

Dijous 25 de maig, de 19:00 h a 20:30 h

Seu de Casa Àsia (mapa)
Recinte Modernista de Sant Pa
Pavelló de Sant Manuel 
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167 Barcelona

Entrada gratuïta fins a completar l'aforament

INSCRIPCIONS (Casa Àsia)

Organitza

Fundació Institut Confuci de Barcelona

Casa Àsia