dl25062018

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Conferència: “Listening to Chinese Music, Learning about Chinese Culture”

Cultura

Conferència: “Listening to Chinese Music, Learning about Chinese Culture”

Listening to Chinese MusicEl proper dijous 11 de maig a les 18h, la FICB ofereix la conferència Listening to Chinese Music, Learning about Chinese Culture (“Escoltar la música xinesa, aprendre sobre la cultura xinesa”), a càrrec de Frederick Lau, professor d’etnomusicologia i director del Centre d’Estudis Xinesos a la Universitat de Hawaii a Manoa.

Lau centrarà la seva presentació en les maneres d'escoltar i apropar-se a la música de la Xina com a via per a entendre la seva cultura, fent èmfasis en el context social i cultural dins el qual la música va ser produïda i consumida. Utilitzant exemples diversos: música ritual lligada al confucianisme, música de guqin, música folklòrica, gèneres tradicionals, i música pop, entre d’altres, el professor Lau acompanyarà a l’audiència per un viatge meravellós a través de la història de la música xinesa.

Sobre el conferenciant

Frederick Lau és un actiu etnomusicòleg, flautista i director. La seva àrea de recerca se centra en la música xinesa, asiàtica i occidental, particularment la relacionada amb la identitat, el nacionalisme, la modernització, la política, la globalització, les diàspores i la hibridació musical. Ha publicat àmpliament sobre música tradicional xinesa, música i política, música i nacionalisme, la música en el context intercultural, la música xinesa en la diàspora, així com la música d'avantguarda occidental del segle XX. És el president de la Societat per a la Música Asiàtica i expresident del Grup d'Estudi en la Música d'Àsia Oriental i de l'Associació per a la Recerca de la Música Xinesa. També ha treballat com a examinador extern i revisor de programes a la University of New South Wales, University of Melbourne,  University of  Hong Kong, UCLA, UBC, Chinese University of Hong Kong, National Taipei University of the Arts i la Universiti Pendidikan Sultan Idris. Actualment és professor d’etnomusicologia i director del Centre d'Estudis Xinesos a la Universitat de Hawaii a Manoa.

Dades de l’activitat 

Dijous 11 de maig de 2017 a les 18:00h

Fundació Institut Confuci de Barcelona (MAPA)
Sala Polivalent

Elisabets 10, 08001 Barcelona
Tel. 93 768 89 27
<M> Catalunya L1, L3

Activitat gratuïta limitada a l’aforament de la sala. Cal inscriure’s

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Organitza

Fundación Instituto Confucio de Barcelona