dj19042018

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Tertúlies literàries guiades de la Xina

Cultura

Tertúlies literàries guiades de la Xina

Tertúlies literàriesLa Mediateca de Casa Àsia amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona organitzen un cicle de tertúlies literàries guiades sobre novel·les d'autors xinesos. En aquesta primera tertúlia la trobada serà amb Viure! de Yu Hua. Els interessats que s'inscriguin a l'activitat tindran l'oportunitat de llegir el llibre que la Mediateca els proporcionarà en préstec.

A la sessió es comentaran les impressions que els lectors hagin tingut de la seva lectura, la connexió que han trobat entre la història, els personatges i la seva pròpia vida. S'analitzarà l'obra de l'autor, la repercussió que ha tingut en la literatura i en el seu entorn socioeconòmic i cultural.

¡Vivir! de Yu Hua va més enllà del retrat de la societat xinesa del segle XX endinsant-se en els violents canvis que va experimentar aquella època a través del seu protagonista, Fugui: ell és sentiment en estat pur, energia vital sorgida de les arrels del sofriment. Qui no ha hagut de aixecar-se després d'una dura caiguda? Qui no ha de sobreposar-se als constants desafiaments de la vida? "En aquesta novel·la se celebra la inalterable voluntat de viure per sobre de les desgràcies i els cops de la destinació."

Els lectors que estiguin interessats, un cop inscrits poden demanar prestat el llibre en l'horari de la Mediateca (dilluns, dimecres i divendres de 10.00 h a 15.00 hi els dimarts i dijous de 15.00 h a 19.00 h).

El dia de l'activitat, el 25 d'abril, hauran de portar el llibre per procedir a la seva devolució.

La tertúlia serà guiada per Jesús Sayols, qui actualment exerceix funcions acadèmiques a la Fundació Institut Confuci de Barcelona. És doctor en Estudis de la Traducció i llicenciat en Estudis d'Àsia Oriental. Ha col·laborat també amb la Universitat Oberta de Catalunya, on ha impartit assignatures de llengua, literatura, cultura i societat de la Xina. També ha treballat com a professor associat al Departament de Traducció i Interpretació i d'Estudis d'Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els seus interessos giren al voltant de la traducció i la circulació de coneixement entre la Xina i Europa. En la seva última investigació, portada a terme a Hong Kong, ha analitzat la traducció al xinès de l'obra poètica de Federico García Lorca per Dai Wangshu durant la primera meitat del segle XX.

Dades de l'activitat

Dimarts 25 d'abril a les 19.00 h

Seu de Casa Àsia (mapa)
Recinte Modernista de Sant Pau
Pavelló de Sant Manuel
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167 Barcelona

Entrada gratuïta fins a completar l'aforament.

INSCRIPCIONS (Casa Àsia)

Organitza

Fundació Institut Confuci de Barcelona

Casa Àsia